HARGA HARGA CINCIN DAN BATU PERMATA.

BERKUNJUNGLAH KE KIOSK BATU CINCIN ANDA UNTUK MELIHAT SENDIRI MENGENAI KEINDAH BERBAGAI JENIS BATU PERMATA YANG DIPAMIRKAN DISINI. ADA BERATUS JENIS BATU PERMATA DARIPADA YANG BERHARGA RENDAH HINGGA KEPADA HARGA YANG PERTENGAHAN.KESEMUA BATU PERMATA DISINI DIJUAL DENGAN HARGA MAMPU MILIK.BAGI PEMINAT BATU PERMATA PASTI ANDA TERPESONA MELIHAT DAN MENDENGAR HARGA YANG DITAWARKAN KEPADA SETIAP BATU PERMATA DISINI.KEPULANGAN ANDA DENGAN KEPUASAN, ITULAH MATLAMAT KIOSK BATU CINCIN ANDA SEBENAR.

KEPALA TALI PINGGANG.KEPALA TALI PINGGANG DENGAN BERTATAHKAN BATU AKEK PANCAWARNA ADALAH SATU SATU BARANG YANG AGAK SUKAR UNTUK ANDA TEMUI.ANDA AKAN MENEMUINYA JIKA ANDA BERKUNJUNG KE KIOSK BATU CINCIN ANDA DI BAZARIA LARUT MALAM DANAU KOTA.


SETIAP SEBENTUK KEPALA TALI PINGGANG INI AKAN DIJUALKAN KEPADA ANDA DENGAN HARGA RM 90.
BATU SERAIBATU SERAI ASLI YANG DIIKAT DENGAN BINGKAI PERAK


DI KIOSK BATU CINCIN,SEBUTIR BATU SERAI SEBEGINI DIJUAL DENGAN HARGA RM 180

BATU DELIMA AIR...DELIMA MYANMAR...DELIMA STAR MYANMAR DAN ROSE RUBY MYANMAR.DELIMA TERDAPAT DALAM BERBAGA BAGAI JENIS.DIATAS ADALAH SEJENIS DELIMA AIR YANG BIASA DIPAKAI OLEH ORANG ORANG MELAYU.DIKIOSK BATU CINCIN PERMATA DELIMA JENIS INI DIJUAL DALAM LINGKUNGAN RM85 HINGGA RM170 MENGIKUT SAIZ DAN KUALITI.DIATAS ADALAH DELIMA MYANMAR YANG BERKUALITI YANG MANA JELAS KELIHATAN URAT URAT BATU YANG TERDAPAT PADA PERMATA INI SEBAGAI TANDA KEASLIAN PERMATA DELIMA INI.KEPADA PEMINAT BATU DELIMA MYANMAR SEPERTI INI BOLEH MENGUNJUNGI KIOSK BATU CINCIN YANG HANYA DIJUAL PADA HARGA RM130 HINGGA RM360 SEBUTIR MENGIKUT SAIZ DAN KUALITI.DIATAS ADALAH SEBENTUK CINCIN DENGAN IKATAN PERAK (SILVER) YANG BERTATAHKAN PERMATA JENIS ROSE RUBY MYANMAR (DELIMA AIR MYANMAR) YANG BERKUALITI TINGGI DIKELILINGI DENGAN PERMATA RUSIAN DIAMOND.KIOSK BATU CINCIN MENAWARKAN SEBENTUK CINCIN YANG SEBEGINI DENGAN HARGA RM530.KINI ANDA SEDANG MENYAKSIKAN SEBENTUK CINCIN YANG DIPERBUAT DARIPADA PERAK KELANTAN (KELANTAN SILVER) YANG BERTATAHKAN PERMATA ROSE RUBY MYANMAR (DELIMA MYANMAR) ATAU DALAM NAMA LAINYA DELIMA DAGING DENGAN DIKELILINGI RUSIAN DIAMOND SEBAGAI MENAMBAH KEINDAHAN PADA CINCIN INI.SEBENTUK CINCIN SEBEGINI DITAWARKAN OLEH KIOSK BATU CINCIN KEPADA PELANGANYA PADA HARGA RM650 SAHAJA.KINI ANDA SEDANG MENYAKSIKAN PULA SEBENTUK CINCIN PERAK (SILVER) DENGAN BERTATAHKAN PERMATA DELIMA MYANMAR (RUBY MYANMAR) ATAU IANYA JUGA DIKENALI DENGAN NAMA DELIMA HATI AYAM.SEBAGAI MANA YANG ANDA LIHAT DENGAN BEGITU JELAS URAT BATU YANG TERDAPAT PADA PERMATAINI SEBAGAI MEMBUKTIKAN KEASLIAN PERMATA DELIMA INI.SEBENTUK CINCIN SEBEGINI DITAWARKAN OLEH KIOSK BATU CINCIN KEPADA PELANGAN PELANGANYA HANYA DENGAN HARGA RM230 SAHAJA.
INI PULA ADALAH SEBENTUK CINCIN PERAK YANG BERTATAHKAN DENGAN PERMATA DARI JENIS ROSE RUBY AFRIKA (MUZAMBIQ). SEBENTUK CINCIN YANG SEBEGINI DENGAN SAIZ YANG AGAK BESAR SEDIKIT KIOSK BATU CINCIN MENAWARKAN PADA HARGA RM320 SAHAJA.

BATU MARJAN.MARJAN ADALAH SEJENIS BATU YANG BERASAL DARI DALAM LAUT.BATU MARJAN BANYAK TERDAPAT DIPERSEKITARAN LAUT MERAH.TURKEY ADALAH SALAH SATU NEGARA YANG BANYAK MENGELUARKAN MARJAN DALAM BENTUK TASBIH.MARJAN YANG TINGGI KUALITINYA ADALAH YANG JENIS JERNIH (TRANSPARENT).MARJAN JENIS INI MEMPUNYAI HARGA YANG MAHAL,MENCECAH SEHINGGA RIBUAN RINGGIT UNTUK SEBUTIR MARJAN.


DIKIOSK BATU CINCIN HANYA TERDAPAT 5 BUTIR MARJAN YANG TELAH SIAP DIBENTUK UNTUK PERMATA CINCIN,YANG MANA IANYA  BERKUALITI RENDAH.,KERANA WALAU PUN BERKUALITI RENDAH,MARJAN SANGAT SUKAR UNTUK DIDAPATI.


SEBUTIR MARJAN SEPERTI DIDALAM GAMBAR,BOLEH DIDAPATI DENGAN HARGA RM 450.00 JIKA ANDA MENGUNJUNGI KIOSK BATU CINCIN.
JET BURMA


GAMBAR DIATAS ADALAH 2 BUTIR JET BURMA YANG ASLI,LAGI TINGGI KUALITINYA.KEBANYAKAN JET DIPASARAN ADALAH JET JET YANG DISUNTIK.JIKA SESEORANG YANG INGIN MEMBELI JET,PASTI TAU UNTUK MENILAI JET ITU,INI KERANA TAKUT TERKENA JET YANG DISUNTIK.JET BURMA BUKANLAH SEJENIS JET YANG MAHAL.IANYA TIDAK SEPERTI JET YANG DATANG DARI NEGERI CHINA YANG MANA TELAH DIAKUI DUNIA AKAN KETINGGIAN MUTUNYA.


DIKIOSK BATU CINCIN JET SEPERTI INI BOLEH DIDAPATI DENGAN HARGA RM 80 KE RM 150 SEBUTIR.


BATU NILAM SRI LANGKA (CYLON).INI ADALAH SEJENIS NILAM YANG BERKUALITI DARIPADA SRI LANGKA.NILAM INI LEBIH DIKENALI DENGAN PANGILAN NILAM CYLON.SRI LANGKA ADALAH PENGELUAR NILAM YANG TERBAIK DIDUNIA.NILAM JENIS INI ADALAH MENJADI BURUAN KEPADA PENGEMAR NILAM.


DI KIOSK BATU CINCIN IANYA DIJUAL DENGAN HARGA RM 270 SEBUTIR.

BATU AKEK.

BATU AKEK ADALAH DIANTARA BATU YANG SENANG DIDAPATI.BATU AKEK ADALAH DIANTARA BATU YANG PALING BANYAK JENIS DAN NAMA.BERBAGAI GELARAN PADA BATU AKEK TELAH DIBERIKAN,MENGIKUT PADA RUPA BATU DAN TEMPAT DISESUATU KAWASAN,ATAU NEGERI.AKEK YANG CANTIK CORAK DAN WARNANYA MEMPUNYAI HARGA YANG TINGGI,SEPERTI AKEK PANCA WARNA.


DIKIOSK BATU CINCIN ANDA ADA MEMPAMIRKAN BERATUS JENIS AKEK,DENGAN HARGA DARIPADA RM 10 HINGGA KE RM 400.


BATU BUKIT.BATU BUKIT ADALAH DARIPADA KALANGAN BATU QUARTZ.BATU INI BANYAK TERDAPAT DIKAWASAN BUKIT BUKIT DI ASIA.BATU INI MEMPUNYAI BARBAGAI CORAK YANG CANTIK LAGI MENARIK.KEKADANG ADA BATU INI YANG MEMPUNYAI CORAK SEPERTI DIDALAM SEBUAH AKURIUM.BARBAGAI WARNA TERDAPAT DIDALAMNYA.BATU BUKIT YANG SEBAGAIMANA SAYA KATAKAN TADI MEMPUNYAI NILAI YANG TINGGI,SEHINGGA MENCECAH RIBUAN RINGGIT.


KIOSK BATU CINCIN ANDA ADA MEMPAMIRKAN BEBERAPA BUTIR BATU BUKIT INI.DISINI BATU BUKIT DIJUAL DENGAN HARGA RM 70 HINGGA KE RM 170.


LAPAT KALIMAH

BATU LAPAT KALIMAH INI ADALAH DIANTARA KEJADIAN BATU YANG AGAK UNIK,KESEMUA BATU INI,APABILA DICANAI AKAN MENGELUARKAN CORAK DIPERMUKAAN BATU DENGAN MEMBENTUK NAMA ALLAH.DISINI BATU INI TELAH DIIKATKAN DENGAN PERAK MURNI (SILVER).SETELAH DIJADIKAN CINCIN,BATU INI KELIHATAN BEGITU CANTIK,SESUAI UNTUK SEMUA GOLONGAN.KHASIAT: LAPAT KALIMAH ADALAH BATU ASLI.BATU YANG ASLI ADALAH HIDUP.BATU YANG HIDUP HAYATNYA BERZIKIR SAHAJA,JADI SANGAT BAIK UNTUK DIJADIKAN SEBAHAGIAN DARIPADA ACCESSORY KITA.HARGA SEBENTUK CINCIN INI RM180.

CINCIN DENGAN PERMATA DELIMA RETAK SERIBU.INI PULA ADALAH CINCIN PERMATA DELIMA MERKAH,YANG TELAH DIIKAT DENGAN PERAK (SILVER).DENGAN URAT BATU YANG MERKAH LAKSANA ULAS BUJI DELIMA,BERTAMBAH PULA DENGAN SINAR BATU YANG MERAH MENYALA AKAN MEMUKAU KEPADA SESIAPA YANG MEMANDANGNYA.KERANA IA BETUL BETUL CANTIK,DAN AKAN MEMBUATKAN KEPADA SIPEMAKAINYA KELIHATAN HEBAT DAN AMAT BERGAYA.HARGA HANYA RM290. 


CINCIN DENGAN PERMATA DELIMA STAR MYANMAR ASLI.GERAI PAK NEIK DIBAZARIA LARUT MALAM DANAU KOTA SETAPAK,ADA JUGA MENJUAL BATU DELIMA STAR MYANMAR YANG BERKUALITI RENDAH.TETAPI NAMUN BEGITU,RUPA BENTUK BATU INI TIDAKLAH BEGITU KETARA TENTANG KUALITINYA,JIKA SESEORANG YANG TIDAK MAHIR TENTANG BATU INI,PASTI TIDAK DAPAT MEMBEZAKAN KUALITI BATU INI.DIGERAI PAK NEIK,BATU BATU JENIS INI,KEBANYAKANYA TELAH SIAP DIIKAT DENGAN PERAK (SILVER),KELIHATAN CUKUP CANTIK MENARIK,SESUAI DIPAKAI KEMANA SAHAJA DAN SESIAPA SAHAJA.HARGA RM130 SAHAJA.


CINCIN DENGAN BATU PERMATA DELIMA MYANMAR ASLI.


INI ADALAH BATU DELIMA MERAH DARI MYAMMBATU DELIMA.SESUAI DIIKAT DENGAN PERAK (SILVER),SUASA DAN EMAS.KEHEBATAN BATU INI AKAN MEMBUATKAN SIPEMAKAINYA KELIHATAN BEGITU MEWAH,GAGAH (JIKA LELAKI),ANGGUN DAN BERGAYA DARI SEGI PENAMPILAN MEREKA.HARGA: RM 520.00 MENGIKUT KUALITI.


CINCIN DENGAN PERMATA BATU AKEK LUMUT.AKEK LUMUT INI TELAH DIIKATKAN DENGAN PERAK MURNI (SILVER),DENGAN CORAKNYA YANG KEHIJAUAN DAN SEDIKIT LUT SINAR MENYERLAHKAN LAGI PENAMPILAN KITA SEBAGAI SEORANG LELAKI YANG BERGAYA.SEBAGAI PENGETAHUAN KUMPULAN BATU BATU AKEK INI MEMPUNYAI KHASIAT SEBAGAI PENYEMBUH KEPADA MEREKA YANG MEMPUNYAI MASAALAH TELINGA.


CINCIN DENGAN BATU PERMATA AUSTRALIAN OPALINI PULA ADALAH CINCIN PERAK (SILVER) PENANG YANG BERUKIR LAGI MENARIK DARI SEGI PANDANGAN, APA TAH LAGI TELAH DIIKAT DENGAN PERMATA AUSTRALIAN OPAL (KALAMAYA) YANG MANA AKAN MENAMPAKAN KEANGUNAN KEPADA SIPEMAKAINAYA.SEBENTUK CINCIN YANG SEBEGINI INDAH,DIGERAI PAK NEIK HANYA RM: 650.00.

CINCIN DENGAN BATU BAIDURI STAR ASLICINCIN PERAK (SILVER) DENGAN BERBATU PERMATAKAN BAIDURI ASLI DARI BURMA.DENGAN WARNA HITAM LAGI BERKILAT MENAMPAKAN KEPADA SIPEMAKAINYA KELIHATAN SEGAK,TAMPAN DAN BERGAYA DIPANDANG ORANG.INILAH YANG DIKATAKAN AURA BATU,RESAPANYA SAMPAI KEPANDANGAN ORANG. HARGA SEBENTUK CINCIN INI HANYA RM:45.00. 

CINCIN DENGAN BATU PERMATA FIRUS DARI IRAN

INI PULA ADALAH BATU FIRUS DARI IRAN YANG BERKUALITI TINGGI,TELAH DIIKAT DENGAN PERAK (SILVER),MEMPUNYAI SAIZ YANG BESAR.BAGI MEREKA YANG BERMINAT UNTUK MEMAKAI CINCIN YANG BERSAIZ BESAR. BAGI LELAKI YANG MEMAKAI CINCIN INI AKAN KELIHATAN LEBIH SEGAK,TAMPAN,GAGAH DAN MENYERLAH SEHINGGA KEJANTANAN MEREKA.


KHASIAT


BATU FIRUS ADALAH BATU YANG SESUAI UNTUK DIPAKAI KETIKA BERNIAGA,PANAS BARAN,RUMAH TANGGA YANG SERING BERGOLAK.AURA BATU INI,SEBAGAIMANA DIKATA ORANG MEMBAWA KEPADA KESEJUKAN (BATU SEJUK).CINCIN INI AKAN DIJUAL PADA HARGA RM280.


CINCIN DENGAN BATU PERMATA BLACK OPAL (OPAL HITAM) ASLI

DIANTARA BATU OPAL YANGTELAH DIIKAT DENGAN PERAK (SILVER).BATU INI MENAMPAKAN CIRI CIRI KEMEWAHAN DENGAN WARNA HITAM SEAKAN WARNA MUTIARA HITAM.CINCIN YANG BERBENTUK SEBEGINI,SESUAI DIPAKAI OLEH ORANG YANG PERINGKAT UMUR PERTENGAHAN DAN AKAN MENAMPAKAN CIRI CIRI KEMATANGAN SESEORANG ITU.


KHASIAT


BATU INI DAPAT MENGATASI MASAALAH KEBAS KEBAS KAKI DAN TANGAN,MASAALAH SENDI.JIKA IANYA DIREBUS DAN DIMINUM AIRNYA (BACAKAN AL FATIHAH DAN SELAWAT) IA AKAN DAPAT MENGHILANGKAN PERASAAN TRAUMA DIDALAM SESUATU KEJADIAN NGERI DIDALAM HIDUP.HARGA RM 230.BINGKAI BINGKAI CINCIN DARIPADA PERAK (SILVER)NAH...!!... DISINI ANDA AKAN DAPAT MENGECAPI SATU KEISTIMEWAAN DENGAN MENGUNJUNGI KIOSK BATU CINCIN.ANDA AKAN DAPAT MEMILIH, LANGSUNG MEMBELI BATU PERMATA MENGIKUT CITARASA ANDA, LANTAS TERUS MEMASANG BATU PERMATA KESUKAAN ANDA DENGAN BINGKAI BINGKAI CINCIN YANG DIPERBUAT DARIPADA PERAK YANG CANTIK.


JIKA ANDA ADA MEMPUNYAI BATU PERMATA YANG HANYA TERSIMPAN SAHAJA DIKOCEK ATAU DI TAS TANGGAN ANDA,DENGAN MENGUNJUNGGI KIOSK BATU CINCIN,ANDA BOLEH MEMASANG TERUS BATU PERMATA ANDA.


IMPIAN ANDA UNTUK PULANG DENGAN MEMPERAGAKAN BATU PERMATA CITARASA ANDA AKAN TERCAPAI DENGAN SEKELIP MATA...ITULAH KEHEBATAN KIOSK BATU CINCIN

               "HARGAILAH PERMATA ANDA...BIAR PUN TIADA SINARNYA...
                              NAMUN HAKIKATNYA IANYA TETAP PERMATA"
SELAMAT DATANG KE LAMAN WEB
KIOSK BATU CINCIN

TEL 014 2308873 - NEIK
EMAIL: www.neikizam@ymail.com

KEPADA PENGUNJUNG PENGUNJUNG LAMAN WEB INI...SILA ADD SAYA DI:-

TWITTER www.ikizam@twitter.com
BLACKBERRY MASENGER PIN 2613FD5E

TULISKAN COMMENT ANDA MENGENAI WEB INI AGAR DAPAT DIPERBAIKI SEGALA KELEMAHAN.

LETAKNYA KIOSK BATU CINCIN.

KIOSK BATU CINCIN TERLETAK DI NO 52, BAZARIA LARUT MALAM, UP TOWN DANAU KOTA ,SETAPAK, KUALA LUMPUR.BERTENTANGAN DENGAN HOSPITAL DANAU,BERHADAPAN DENGAN ZUBAIDAH RESTORAN.

BERKUNJUNGLAH KE KIOSK BATU CINCIN YANG MANA PASTINYA AKAN TERPESONA MELIHAT BERANIKA JENIS CINCIN YANG BERTATAHKAN DENGAN BERBAGAI JENIS BATU PERMATA DENGAN HARGA "MAMPU MILIK"

ANDA BERMASALAH UNTUK MENDAPATKAN CINCIN UNTUK SIMANJA ANDA...?

ANDA BERMASALAH UNTUK MENDAPATKAN CINCIN UNTUK SIMANJA ANDA...?
JIKA BERMASALAH UNTUK MENDAPATKAN BARANG SEBENTUK CINCIN UNTUK SIMANJA ANDA,BERKUNJUNGLAH KE KIOSK BATU CINCIN PASTINYA ANDA AKAN MENEMUI SEBENTUK CINCIN YANG SESUAI UNTUK SIMANJA ANDA.

ADAKAH ANDA JUGA BERMASALAH UNTUK MEMASANG BATU PERMATA KESAYANGAN ANDA...?

ADAKAH ANDA JUGA BERMASALAH UNTUK MEMASANG BATU PERMATA KESAYANGAN ANDA...?
JIKA ANDA MEMPUNYAI BATU PERMATA KESAYANGAN YANG LAMA TERSIMPAN,BERKUNJUNGLAH KE KIOSK BATU CINCIN DAN AKAN MENEMUKAN BERANIKA BINGKAI CINCIN DARIPADA JENIS SILVER,STAINLESS STELL,KUNINGAN DAN PERAK ASAM.ANDA TIDAK PERLU MENUNGGU HARI ESOK UNTUK MEMPERAGAKAN PERMATA KESAYANGAN ANDA ITU.

TAHUKAH ANDA TENTANG CINCIN KAYU ERA BARU...?

TAHUKAH ANDA TENTANG CINCIN KAYU ERA BARU...?
CINCIN KAYU ERA BARU ADALAH CINCIN DENGAN BERPERMATAKAN DARIPADA CAMPURAN KAYU KAYU YANG BERKHASIAT,HASIL OLAHAN OLEH PENGASAS KIOSK BATU CINCIN SENDIRI IAITU EN NEIK.

ANDA INGIN BERGAYA DENGAN LOKET KAYU ERA BARU,DISAMPING MENDAPAT MUNAFAAT DARIPADANYA...?

ANDA INGIN BERGAYA DENGAN LOKET KAYU ERA BARU,DISAMPING MENDAPAT MUNAFAAT DARIPADANYA...?
KIOSK BATU CINCIN ADA MEMBUAT DAN MENJUAL LOKET LOKET DENGAN BERPERMATAKAN DARIPADA KAYU KAYU CAMPUR YANG BERKHASIAT,CANTIK LAGI MENARIK UNTUK ANDA.

ANDA INGIN MEMILIKI WAFAK...?

KIOSK BATU CINCIN ADA MENYEDIAKAN BERBAGAI JENIS WAFAK SEPERTI WAFAK LENGKAP,WAFAK PELARIS,WAFAK BENTENG DAN SEBAGAINYA UNTUK DIMAHARKAN KEPADA SESIAPA YANG BERHAJAT.

BARANG BARANG MISTIK

JIKA ANDA ADALAH SEORANG PEMINAT ATAU PENGUMPUL BARANG BARANG MISTIK,BOLEHLAH BERKUNJUNG KE KIOSK BATU CINCIN UNTUK MELIHAT SESUATU YANG MUNGKIN BOLEH ANDA MILIKI.

BATU LIPAN

BATU LIPAN
kIOSK BATU CINCIN ADA MENEMPATKAN 2 BIJI BATU LIPAN SEBAGAIMANA YANG DICARI CARI ORANG.

ADAKAH ANDA TIDAK BERKESEMPATAN UNTUK MENGUNJUNGI KIOSK BATU CINCIN...?

JIKA ANDA TIDAK BERKESEMPATAN UNTUK MENGUNJUNGGI KIOSK BATU CINCIN,MUNGKIN ANDA BERADA JAUH...ANDA BOLEH MENGHANTAR PESANAN MELALUI EMAIL www.neikizam@ymail.com

KIOSK BATU CINCIN AKAN MENGHANTAR SEGALA PESANAN ANDA MELALUI POS LAJU ATAU MELALUI PERHIDMATAN COURIER SERVIS.

BATU PERMATA YANG BERTUAH MENGIKUT BULAN KELAHIRAN ANDA.

DI KIOSK BATU CINCIN,ANDA BOLEH PULANG DENGAN SEBENTUK CINCIN DIJARI ANDA,DENGAN BATU PERMATA BERTUAH MENGIKUT BULAN KELAHIRAN ANDA.

JANUARY.

PERMATA YANG BERSESUAIAN DENGAN ANDA IALAH,PERMATA GANET ATAU PUN ALEXANDRITE.

ALEXANDRITE.

ALEXANDRITE.

FEBRUARY.

PERMATA YANG BERSESUAIAN DENGAN ANDA IALAH,AMETHSYT (KECUBONG).

KECUBUNG

KECUBUNG

MARCH.

PERMATA YANG BERSESUAIAN DENGAN ANDA IALAH,AQUAMARINE ATAU BLOODSTONE.

AQUAMARIN

AQUAMARIN

APRIL.

PERMATA YANG BERSESUAIAN DENGAN ANDA IALAH,DIAMOND ATAU SHAPIRE.

DIAMOND

DIAMOND

MAY.

PERMATA YANG BERSESUAIAN DENGAN ANDA IALAH,EMRALD.

EMRALD

EMRALD

JUNE.

PERMATA YANG BERSESUAIAN DENGAN ANDA IALAH,CAT EYE ATAU PEARLS.

JULY.

PERMATA YANG BERSESUAIAN DENGAN ANDA IALAH,RUBY ATAU RUBY STAR.

RUBY

RUBY

OGOS.

PERMATA YANG BERSESUAIAN DENGAN ANDA IALAH,ZIRCON ATAU PARIDOT.

ZIRCON

ZIRCON

SEPTEMBER.

PERMATA YANG BERSESUAIAN DENGAN ANDA IALAH,BLUE SAPHIRE ATAU BLACK STAR.

BLUE SAPHIRE

BLUE SAPHIRE

OCTOBER.

PERMATA YANG BERSESUAIAN DENGAN ANDA IALAH.OPAL ATAU MOONSTONE.

OPAL

OPAL

NOVEMBER.

PERMATA YANG BERSESUAIAN DENGAN ANDA IALAH,TOPAZ.

DESEMBER.

PERMATA YANG BERSESUAIAN DENGAN ANDA IALAH,TURQUISE (FIRUS) ATAU STAR STONE.

TURQUISE

TURQUISE