AL QURAN ADALAH SEBAIK BAIK BENTENG
TERIMA KASIH SAYA UCAPKAN KEPADA SAHABAT SAHABAT YANG MANA SUDI MENGUNJUNGI HALAMAN INI.HALAMAN INI SAYA BUATKAN ADALAH IKHLAS UNTUK TATAPAN KEPADA PEMBACA LAMAN WEB SAYA SEBAGAI MENAMBAHKAN SEDIKIT SEBANYAK ILMU PENGETAHUAN KITA.

SELAIN DARIPADA KAYU KAYU YANG BERKHASIAT DIGUNAKAN UNTUK MEMBENTENG DIRI YANG TELAH PUN SAYA PAPARKAN DIDALAM HALAMAN YANG TELAH SUDAH,AYAT AYAT AL QURAN ADALAH YANG TERBAIK KITA JADIKAN AMALAN SAHARIAN,DIJADIKAN WIRID SELEPAS SEMBAHYANG.

DISINI SAYA SERTAKAN DIANTARA AYAT AYAT AL QURAN YANG AMAT MUSTAJAB DIBACA KERANA AYAT AYAT INI ADALAH AMAT DITAKUTI OLEH JIN,SEBAGAIMANA YANG KITA KETAHUI JIN ADALAH PENGHANTAR SIHIR KEPADA MANUSIA.

1) AYAT QURSY 9 WAKAF.

           

MEMBACA AYAT INI DIMULAKAN DENGAN MEMBACA BISMILLAH KEMUDIAN DIBACA DENGAN MEHRAJNYA (SEBUTAN) YANG TEPAT SEBAGAIMANA MENGIKUT TAJWIDNYA YANG SEBENAR,BERHENTI DISETIAP WAKAF SEBAGAI MANA DIDALAM GAMBAR,SETELAH HABIS MEMBACA DIHEMBUSKAN SEHINGGA HABIS NAFAS KITA.AMALKAN KETIKA HENDAK TIDUR ATAU HENDAK KELUAR RUMAH ATAU PADA BILA BILA MASA SAHAJA.

2) DUA AYAT TERAKHIR DALAM SURAH AL BAQARAH.

     

MEMBACA AYAT INI HENDAKLAH DIMULAKAN DENGAN BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM,DIBACA DENGAN SEBUTANYANG TEPAT MENGIKUT TAJWIDNYA.TERBAIK DIBACA DIDALAM RUMAH KITA.RASULULLAH TELAH MEMBERI JAMINAN,BARANG SIAPA YANG MEMBACA AYAT INI PADA PAGINYA (SUBUH) MAKA JIN TIDAK AKAN MASUK DEDALAM RUMAH ITU SELAMA 3 HARI DAN DIBACA PADA MALAMNYA (MAGRIB) MAKA JIN TIDAK AKAN MASUK KEDALAM RUMAH ITU SELAMA 3 MALAM.OLEH ITU APABILA DIBACA PADA WAKTU PAGI DAN MALAM,MAKA 3 HARI 3 MALAM JIN TIDAK AKAN MEMESUKI RUMAH ITU.INI ADALAH JANJI RASULULLAH.

3) YASIN 9 (SURAH YASIN SEHINGGA AYAT KE 9)

    

AYAT INI JUGA PERLU DIBACA DENGAN DIMULAI MEMBACA BISMILLAH,MENGIKUT MAHRAJNYA DAN TAJWID YANG BETUL.AYAT INI JUGA MERUPAKAN AYAT YANG DITAKUTI OLEH JIN.APABILA DIBACA SAMPAI AYAT YANG KE 9...JIN TIDAK DAPAT BERTAHAN LAGI DAN IA AKAN LARI.

4) AYAT LAQAD JAA AKUM.(SURAH AT TAUBAH).

   

DIAMALKAN DENGAN MEMBACA BISMILLAH SEPERTI BIASA MENGIKUT MAHRAJ DAN TAJWIDNYA YANG BETUL.RASULULLAH BERKATA BARANG SIAPA YANG MEMBACA AYAT INI,TIDAK AKAN MATI DIA PADA HARI INI,BESOK DIBACA LAGI MAKA TIDAK AKAN MATI ORANG ITU PADA ESOKNYA DAN BEGITULAH SETERUSNYA SEHINGGA SIPENGAMAL AYAT INI LUPA UNTUK MEMBACA MAKA ...AWASSS MAKA ITU MENUNJUKAN SUDAH HAMPIR KEPADA SAMPAINYA MASA AJAL KITA .

AYAT INI JUGA DIGUNAKAN UNTUK MENUNDUKAN MUSUH,UNTUK BERJUMPA DENGAN ORANG BESAR BESAR,MEMOHON PERKERJAAN DAN SEBAGAINYA.PARA SAHABAT DAHULU SEMEMANGNYA MENGAMALKAN AYAT INI.MENJADIKAN SEBAGAI AMALAN HARIAN MEREKA.

5) DOA SUPAYA TIDAK DIMUDARATKAN.

   

RASULULLAH BERKATA BARANG SIAPA YANG MEMBACA AYAT INI 3 KALI PADA WAKTU PAGI (SUBUH) MAKA TIDAK AKAN DIMUDARATKAN OLEH SESUATU APA PUN BAIK DARI LANGIT MAHU PUN DARI BUMI PADA HARI INI...DAN BARANG SIAPA YANG MEMBACA AYAT INI PADA MALAMNYA (MAGRIB) SEBANYAK 3 KALI MAKA PADA MALAM INI IANYA TIDAK AKAN DIMUDARATKAN OLEH SESUATU APA PUN SAMADA YANG DATANG DARI LANGIT MAHU PUN DARI BUMI...MAKA APABILA DIBACA PADA WAKTU PAGI DAN MALAM MAKA PADA HARI ITU IANYA TIDAK DAPAT DIAPA APAKAN OLEH SESUATU APA PUN...INSHAALLAH.

6) SURAH AL MULK.

SURAH AL MULK SALAH SATU SURAH YANG BAGUS UNTUK DIJADIKAN AMALAN HARIAN.PENGAMAL SURAH INI DIJAUHKAN DARI PERBUATAN KHIANAT DAN MUSUH TIDAK BERANI BERHADAPAN DENGAN KITA...INSHAALLAH.

INI ADALAH SEBAHAGIAN YANG SEMPAT SAYA PAPARKAN DISINI. BANYAK LAGI KANDUNGAN DIDALAM AL QURAN YANG AFDAL UNTUK DIJADIKAN SEBAGAI AMALAN. SEMOGA PERKONGSIAN INI AKAN MEMBERI MUNAFAAT KEPADA KITA SEMUA INSYAALLAH.


No comments:

SELAMAT DATANG KE LAMAN WEB
KIOSK BATU CINCIN

TEL 014 2308873 - NEIK
EMAIL: www.neikizam@ymail.com

KEPADA PENGUNJUNG PENGUNJUNG LAMAN WEB INI...SILA ADD SAYA DI:-

TWITTER www.ikizam@twitter.com
BLACKBERRY MASENGER PIN 2613FD5E

TULISKAN COMMENT ANDA MENGENAI WEB INI AGAR DAPAT DIPERBAIKI SEGALA KELEMAHAN.

LETAKNYA KIOSK BATU CINCIN.

KIOSK BATU CINCIN TERLETAK DI NO 52, BAZARIA LARUT MALAM, UP TOWN DANAU KOTA ,SETAPAK, KUALA LUMPUR.BERTENTANGAN DENGAN HOSPITAL DANAU,BERHADAPAN DENGAN ZUBAIDAH RESTORAN.

BERKUNJUNGLAH KE KIOSK BATU CINCIN YANG MANA PASTINYA AKAN TERPESONA MELIHAT BERANIKA JENIS CINCIN YANG BERTATAHKAN DENGAN BERBAGAI JENIS BATU PERMATA DENGAN HARGA "MAMPU MILIK"

ANDA BERMASALAH UNTUK MENDAPATKAN CINCIN UNTUK SIMANJA ANDA...?

ANDA BERMASALAH UNTUK MENDAPATKAN CINCIN UNTUK SIMANJA ANDA...?
JIKA BERMASALAH UNTUK MENDAPATKAN BARANG SEBENTUK CINCIN UNTUK SIMANJA ANDA,BERKUNJUNGLAH KE KIOSK BATU CINCIN PASTINYA ANDA AKAN MENEMUI SEBENTUK CINCIN YANG SESUAI UNTUK SIMANJA ANDA.

ADAKAH ANDA JUGA BERMASALAH UNTUK MEMASANG BATU PERMATA KESAYANGAN ANDA...?

ADAKAH ANDA JUGA BERMASALAH UNTUK MEMASANG BATU PERMATA KESAYANGAN ANDA...?
JIKA ANDA MEMPUNYAI BATU PERMATA KESAYANGAN YANG LAMA TERSIMPAN,BERKUNJUNGLAH KE KIOSK BATU CINCIN DAN AKAN MENEMUKAN BERANIKA BINGKAI CINCIN DARIPADA JENIS SILVER,STAINLESS STELL,KUNINGAN DAN PERAK ASAM.ANDA TIDAK PERLU MENUNGGU HARI ESOK UNTUK MEMPERAGAKAN PERMATA KESAYANGAN ANDA ITU.

TAHUKAH ANDA TENTANG CINCIN KAYU ERA BARU...?

TAHUKAH ANDA TENTANG CINCIN KAYU ERA BARU...?
CINCIN KAYU ERA BARU ADALAH CINCIN DENGAN BERPERMATAKAN DARIPADA CAMPURAN KAYU KAYU YANG BERKHASIAT,HASIL OLAHAN OLEH PENGASAS KIOSK BATU CINCIN SENDIRI IAITU EN NEIK.

ANDA INGIN BERGAYA DENGAN LOKET KAYU ERA BARU,DISAMPING MENDAPAT MUNAFAAT DARIPADANYA...?

ANDA INGIN BERGAYA DENGAN LOKET KAYU ERA BARU,DISAMPING MENDAPAT MUNAFAAT DARIPADANYA...?
KIOSK BATU CINCIN ADA MEMBUAT DAN MENJUAL LOKET LOKET DENGAN BERPERMATAKAN DARIPADA KAYU KAYU CAMPUR YANG BERKHASIAT,CANTIK LAGI MENARIK UNTUK ANDA.

ANDA INGIN MEMILIKI WAFAK...?

KIOSK BATU CINCIN ADA MENYEDIAKAN BERBAGAI JENIS WAFAK SEPERTI WAFAK LENGKAP,WAFAK PELARIS,WAFAK BENTENG DAN SEBAGAINYA UNTUK DIMAHARKAN KEPADA SESIAPA YANG BERHAJAT.

BARANG BARANG MISTIK

JIKA ANDA ADALAH SEORANG PEMINAT ATAU PENGUMPUL BARANG BARANG MISTIK,BOLEHLAH BERKUNJUNG KE KIOSK BATU CINCIN UNTUK MELIHAT SESUATU YANG MUNGKIN BOLEH ANDA MILIKI.

BATU LIPAN

BATU LIPAN
kIOSK BATU CINCIN ADA MENEMPATKAN 2 BIJI BATU LIPAN SEBAGAIMANA YANG DICARI CARI ORANG.

ADAKAH ANDA TIDAK BERKESEMPATAN UNTUK MENGUNJUNGI KIOSK BATU CINCIN...?

JIKA ANDA TIDAK BERKESEMPATAN UNTUK MENGUNJUNGGI KIOSK BATU CINCIN,MUNGKIN ANDA BERADA JAUH...ANDA BOLEH MENGHANTAR PESANAN MELALUI EMAIL www.neikizam@ymail.com

KIOSK BATU CINCIN AKAN MENGHANTAR SEGALA PESANAN ANDA MELALUI POS LAJU ATAU MELALUI PERHIDMATAN COURIER SERVIS.

BATU PERMATA YANG BERTUAH MENGIKUT BULAN KELAHIRAN ANDA.

DI KIOSK BATU CINCIN,ANDA BOLEH PULANG DENGAN SEBENTUK CINCIN DIJARI ANDA,DENGAN BATU PERMATA BERTUAH MENGIKUT BULAN KELAHIRAN ANDA.

JANUARY.

PERMATA YANG BERSESUAIAN DENGAN ANDA IALAH,PERMATA GANET ATAU PUN ALEXANDRITE.

ALEXANDRITE.

ALEXANDRITE.

FEBRUARY.

PERMATA YANG BERSESUAIAN DENGAN ANDA IALAH,AMETHSYT (KECUBONG).

KECUBUNG

KECUBUNG

MARCH.

PERMATA YANG BERSESUAIAN DENGAN ANDA IALAH,AQUAMARINE ATAU BLOODSTONE.

AQUAMARIN

AQUAMARIN

APRIL.

PERMATA YANG BERSESUAIAN DENGAN ANDA IALAH,DIAMOND ATAU SHAPIRE.

DIAMOND

DIAMOND

MAY.

PERMATA YANG BERSESUAIAN DENGAN ANDA IALAH,EMRALD.

EMRALD

EMRALD

JUNE.

PERMATA YANG BERSESUAIAN DENGAN ANDA IALAH,CAT EYE ATAU PEARLS.

JULY.

PERMATA YANG BERSESUAIAN DENGAN ANDA IALAH,RUBY ATAU RUBY STAR.

RUBY

RUBY

OGOS.

PERMATA YANG BERSESUAIAN DENGAN ANDA IALAH,ZIRCON ATAU PARIDOT.

ZIRCON

ZIRCON

SEPTEMBER.

PERMATA YANG BERSESUAIAN DENGAN ANDA IALAH,BLUE SAPHIRE ATAU BLACK STAR.

BLUE SAPHIRE

BLUE SAPHIRE

OCTOBER.

PERMATA YANG BERSESUAIAN DENGAN ANDA IALAH.OPAL ATAU MOONSTONE.

OPAL

OPAL

NOVEMBER.

PERMATA YANG BERSESUAIAN DENGAN ANDA IALAH,TOPAZ.

DESEMBER.

PERMATA YANG BERSESUAIAN DENGAN ANDA IALAH,TURQUISE (FIRUS) ATAU STAR STONE.

TURQUISE

TURQUISE