MENGCUNGKIL RAHSIA ALAM


DIHALAMAN INI
KIOSK BATU CINCIN
 TURUT MEMAPARKAN SEDIKIT SEBANYAK BARANGAN
 KUNO YANG SERING DIGUNAKAN DIDALAM PERUBATAN TRADISIONAL DAN ADA JUGA DIGUNAKAN SEBAGAI ALAT UNTUK MENYELAMI
KEALAM BATIN.


BARANG BARANG YANG SERING DIGUNAKAN UNTUK KEGUNAAN INI ADALAH DARI KALANGAN BARANGAN YANG AGAK UNIK DIANTARANYA SEPERTI KERIS KECIL BERBAGAI JENIS TULANG...BATU BARU ...PAKU ...KULIT BINATANG...TARING BINATANG...BESI DAN SEBAGAINYA.

KESEMUA DIANTARA BARANG YANG DISEBUTKAN DIATAS TADI DIKATAKAN MEMPUNYAI SESUATU KEKUATAN  ATAU SALAH SATU ALAT ATAU JALAN UNTUK MENCAPAI KEPADA MATLAMAT DIDALAM PERUBATAN SECARA TRADISIONAL ATAU UNTUK SESEORANG ITU MENYELAMI KEALAM BATIN.( ALAM YANG MEMPUNYAI BANYAK RAHSIA ATAU ALAM MISTIK ).

KEPADA SAHABAT SAHABAT YANG TELAH SUDI MENGUNJUNGI KEMANA MANA HALAMAN DIDALAM BLOG INI SAYA UCAPKAN BERBANYAK TERIMA KASIH DAN JIKA SUDI ADD SAYA DI FACEBOOK UNTUK KITA TERUS BERKOMUNIKASI DAN BERTUKAR TUKAR FIKIRAN SEBAGAI MENAMBAHKAN LAGI SEDIKIT SEBANYAK PENGETAHUAN KITA...INSHAALLAH.

BATU LIPAN


BATU LIPAN ATAU BUNTAT LIPAN ADALAH SATU BENDA YANG SAMA.DEWASA INI BUNTAT LIPAN TELAH MENJADI SEBUTAN BUAH MULUT ORANG DENGAN KEINDAHAN YANG TERDAPAT PADA BUNTAT LIPAN ITU.BAGI MEREKA YANG MENGETAHUI AKAN KISAH BUNTAT LIPAN INI TELAH MENJADIKAN SATU CITA CITA UNTUK MEMILIKINYA.

BUNTAT LIPAN ADALAH SATU KEJADIAN YANG TIDAK SERING BERLAKU DAN IANYA HANYA SESEKALI YANG MANA MENJADI SATU PEKARA SEBAGAI TANDA KEBESARAN ALLAH YANG HENDAK DITUNJUKAN KEPADA SESEORANG.IANYA  TERBENTUK DARIPADA AIR LIUR RAJA LIPAN (LIPAN JANTAN) YANG MENGERAS...BERWARNA MARRON...TERLETAK DIBAWAH MULUT LIPAN DAN KADANG KADANG IANYA TERLETAK DIATAS KEPALA LIPAN ITU SENDIRI.

UBI KAYU YANG MENJADI BATU

UBI KAYU YANG KEBIASAANYA DIMAKAN ORANG TETAPI KINI BERTUKAR MENJADI BATU ADALAH PEKARA YANG AGAK UNIK DAN SEBAGAI TANDA KEBESARAN ALLAH KEPADA KITA.
KEBIASAAN SESUATU YANG MEMPUNYAI ASAL KEJADIANYA BERSIAT LEMBUT KEMUDIAN MENGERAS MENJADI BATU ITU DIPANGGIL BUNTAT.SETIAP YANG DIKATAKAN  BUNTAT APABILA DITITISKAN CUKA ATAU AIR ASAM LIMAU KEATASNYA IA AKAN BERGERAK SECARA BERPUSING ATAU BERGERAK KEHADAPAN PERLAHAN LAHAN.
BUNTAT AMAT MUJARAB DIJADIKAN SEBAGAI PENAWAR DENGAN MERENDAMKANYA KEDALAM AIR KEMUDIAN DIMINUM AIRNYA ...INSHAALLAH AKAN MENYEMBUHKAN SEGALA PENYAKIT.

AGATE PUTIH (AGATE SUSU)

BATU DARIPADA JENIS AGATE AGAK JARANG TERDAPAT DIDALAM WARNA PUTIH ATAU DIPANGGIL AGATE SUSU.
AGATE JENIS INI SERING DIKEHENDAKI OLEH BOMOH ATAU DUKUN ATAU PAWANG UNTUK DIJADIKAN SEBAGAI PELARIS ATAU DIJADIKAN SEBAGAI BENTENG DIRI (PENGELAK KEPADA SIHIR).

TERAS SENDUDUK PUTIH MENJADI BATU

KEJADIAN KAYU YANG MENJADI BATU DIDALAM PERUT BUMI ADALAH MENGAMBIL MASA YANG AGAK LAMA UNTUK IANYA TERBENTUK.PROSES INI MEMAKAN MASA BERJUTA TAHUN.
GAMBAR DIATAS ADALAH TERAS KAYU SENDUDUK PUTIH YANG TELAH MENJADI BATU.SENDUDUK PUTIH INI SEMEMANGNYA TIDAK ASING LAGI DISEBUT ORANG UNTUK KEGUNAAN MEMBUAT PELARIS PERNIAGAAN DAN UBAT PENGASIH.

BATU PETIR

BATU PETIR  SEJENIS BATU YANG BERWARNA HITAM DAN ADA JUGA YANG BEWARNA AGAK COKLAT TUA KEHITAMAN ADALAH BATU YANG DIBAWA BERSAMA DENGAN DENTUMAN PETIR.BATU PETIR DIATAS ADALAH SEBESAR 3 JARI ORANG DEWASA DENGAN KEMAMPUAN MEMBELAH SEBATANG POKOK KAYU YANG SEBESAR 7 PEMELUK ORANG DEWASA.
BATU PETIR KEBIASAAN DIJADIKAN PERMATA KEPADA CINCIN DAN DIPAKAI KEMANA SAHAJA YANG MANA BERKHASIAT SEBAGAI PEMBENTENG KEPADA ANASIR SIHIR...INSHAALLAH.

BATU LELEH

BATU LELEH ADALAH BATU DENGAN BENTUK KEJADIANYA YANG MENGERUTU DIBAHAGIAN PERMUKAAN ATASNYA.IA MEMPUNYAI WARNA SEAKAN BESI YANG BERKARAT.JIKA SEKALI PANDANG SEMEMANGNYA KITA MENYANGKAKAN BATU INI ADALAH SEBUAH BESI YANG BERKARAT.APABILA DICANAI BATU INI AKAN MENGELUARKAN WARNA SEPERTI TANAH LIAT DAN APABILA DIGOSOK DENGAN KAIN IA AKAN MENJADI WARNA HITAM BEKILAT.
KEPADA YANG MENGETAHUI AKAN RAHSIA BATU INI SEMEMANGNYA MENCARI UNTUK DIJADIKA PERMATA KEPADA CINCIN.
BATU LELEH SANGAT MUJARAP DIJADIKAN PENAWAR KEPADA SENGATAN BINAGTANG YANG BERBISA SEPERTI LIPAN...KALA JENGKENG...TABUAN...ULAR DAN SEBAGAINYA. IA JUGA DIKATAKAN BOLEH DIJADIKAN SEBAGAI PEMBIAS PELURU DAN KEBAL KEPADA SIPEMAKAINYA...INSHAALLAH.

BUIH LAUT MENJADI BATU (BUNTAT BUIH)

GAMBAR DIATAS ADALAH SEBUTIR PERMATA YANG TELAH DICANAI DARIPADA BUIH LAIT YANG TELAH MENJADI BATU DAN SANGAT MUJARAB UNTUK DIJADIKAN PENAWAR KEPADA SEBARANG PENYAKIT...INSHAALLAH.

TERAS KEKABU MENJADI BATU

TERAS KEKABU DIKATAKAN SANGAT MUJARAB UNTUK DIJADIKAN SEBAGAI TANGKAL PENIMBUL DENGAN HANYA MEMAKAIKAN KEBADAN SETELAH AURA BADAN SIPEMAKAI DENGAN TERAS INI BERSEBATI.
GAMBAR DIATAS ADALAH SEBUTIR PERMATA YANG BERASAL DARIPADA TERAS KEKABU YANG TELAH MENJADI BATU.WALAUPUN IANYA TELAH MENGERAS SEHINGGA MENJADI BATU...NAMUN KHASIATNYA TETAP SAMA DAN MALAHAN IANYA LEBIH UNIK LAGI KERANA TELAH MENJADI BATU.

BATU KURSAINI

KURSAINI ADALAH SEJENIS BATU YANG AGAK SUKAR UNTUK DITEMUI.PADA BATU INI TERDAPAT MOLIKUL BESI YANG DIPANGIL KURSAINI DAN SANGAT MUJARAP UNTUK DIJADIKAN SEBAGAI MENGUATKAN TENAGA BATIN KEPADA SESIAPA YANG MEMAKAINYA.BATU INI JUGA AMAT MUJARAB UNTUK DIJADIKAN BENTENG DIRI  DAN BERBAGAI KEGUNAAN LAGI DIDALAM PERUBATAN TRADISIONAL.

LAPAT KALIMAH (BESI KUNING)


 RESAPAN AURA LAPAT KALIMAH BESI KUNING INI AKAN MEMBAWA PENYEBAB KEPADA SIPEMAKAINYA TAHAN TUBUH BADAN DAN MEMBENTENG DIRI DARIPADA SIHIR SIHIR.

KEPOMPONG BESI KUNING


BEGINILAH BENTUK KEPOMPONG BESI KUNING YANG AMAT BERGUNA OLEH PENGAMAL PENGAMAL ILMU BATIN. BERBAGAI BAGAI KHASIAT YANG BOLEH DIDAPATI DARIPADANYA DIANTARNYA BOLEH MENYEBABKAN KEBAL JIKA BETUL CARA PENGGUNAANYA WALLAHUALAM.

IKAN TEMPEL


IKAN TEMPEL SEMEMANGNYA SUDAH DIKENALI DIGUNAKAN OLEH PENIAGA PENIAGA BARANG MAKANAN SEBAGAI PELARIS. IKAN TEMPEL JUGA DIGUNAKAN SEBAGAI PENAMBAT KASIH SAYANG SUAMI ISTERI DENGAN CARA MENGGORENG IKAN TEMPEL INI DAN DIMAKAN BERSAMA SUAMI ISTERI...INSHAALAH MUJARAB.

KULIT KIJANG PUTIH


KULIT KIJANG PUTIH INI LAZIM DIJADIKAN SEBAGAI PENDINDING DIRI RUMAH ATAU KEDAI DARIPADA ANASIR ANASIR SIHIR. KULIT KIJANG PUTIH JUGA BOLEH DIJADIAKAN SEBAGAI PELARIS KEPADA PERNIAGAAN...INSHAALLAH.

KASTURI KIJANG PUTIH


KASTURI ADALAH SATU NAMA YANG SUDAH TIDAK ASING LAGI DARI SEMENJAK DAHULU. KASTURI ADALAH BERBENTUK BULAT BERBULU YANG TUMBUH DIBAHAGIAN BELAKANG BERHAMPIRAN DENGAN BONTOT KIJANG. KASTURI DIGUNAKAN OLEH MANUSIA SEBAGAI IBU UNTUK MEMBUAT MINYAK WANGI KERANA KEHARUMANYA. KASTURI YANG TELAH CUKUP TUA AKAN JATUH DENGAN SENDIRINYA DAN INI AMAT TINGGI NILAINYA.

ADA SESETENGAH PENDAPAT JIKA MEMBAWA KASTURI INI PERGI BERBURU, KIJANG AKAN BANYAK KELUAR DAN KEBIASAANYA BANYAKLAH HASIL BURUAN DIBAWA PULANG.

SATU LAGI PENDAPAT MENGATAKAN BAHAWA ISI DALAM KASTURI INI BOLEH JUGA DIJADIKAN UNTUK MENGUBATI PENYAKIT ASTHAMA (  LELAH ).

MINYAK MANI GAJAH


MINYAK MANI GAJAH ADALAH
DIJADIKAN SEBAGAI PENYERI ( PENGASIH )  DENGAN MENYAPUKAN KEBAHAGIAN KENING DISERTA DENGAN SELAWAT KEATAS NABI.

PAKU DEMAK


PAKU DEMAK DALAH SEJENIS PAKU YANG DIPERBUAT
DARIPADA TEMBAGA ATAU PUN BESI HITAM YANG DILARIK DENGAN WAFAK TERTENTU. PAKU INI KEBIASAANYA DITANAM DIEMPAT PENJURU RUMAH ATAU KEDAI MENGIKUT KAEDAH TERTENTU YANG BERPERANAN SEBAGAI BENTENG SIHIR KEPADA KEDAI ATAU RUMAH.

KUKU HARIMAU


ADAPUN BEBERAPA ANGGOTA DARIPADA HARIMAU
 AMAT BERGUNA UNTUK DIGUNAKAN SEBAGAI PENGERUN. ANGOTA HARIMAU INI TELAH DIGUNAKAN OLEH RAMAI PEMIMPIN PEMIMPIN YANG TERDAHULU DENGAN CARA YANG TERTENTU, SEHINGGA MEREKA DISEGANI LANTAS DIGERUNI OLEH PENGIKUT ATAU RAKYAT MEREKA.

TARING HARIMAU


DIANTARA BAHAGIAN BAHAGIAN ANGGOTA HARIMAU YANG AMAT BERGUNA UNTUK TUJUAN DIATAS ADALAH SEPERTI, KULIT DAHI, MISAI, KUKU, TARING DAN ADA JUGA YANG MENGGUNAKAN KULIT BELAKANG DAN KULIT SISI.

SHAHWAT HARIMAUADAPUN SHAHWAT HARIMAU PULA
DIGUNA ORANG UNTUK DIJADIKAN MINYAK URUT DAN AMAT BERKHASIAT UNTUK MEREKA YANG LEMAH SHAHWAT ATAU MATI PUCUK.

SUSU HARIMAUSUSU HARIMAU PULA ADALAH SANGAT BERKESAN UNTUK MENAMBAHKAN ATAU MENAIKKAN ATAU MENINGKATKAN SHAHWAT LAKI LAKI DENGAN CARA MENGGIGIT SEDIKIT  ATAU DICAMPURKAN DENGAN KOPI LALU DIMINUM.

SELENDANG WAFAK


SELENDANG WAFAK ADALAH SEJENIS KAIN YANG DISULAM DENGAN BERBAGAI JENIS WAFAK SEPERTI WAFAK BENTENG, WAFAK PENGERUN, WAFAK PELARIS DAN SEBAGAINYA. KEBISAANYA PADA WAKTU DAHULU GURU GURU SILAT AKAN MEMAKAI SELENDANG INI.

KOTAK WAFAK TUA (LAMA)DIATAS ADALAH KOTAK WAFAK LAMA , BERUSIA LEBIH DARIPADA 150 TAHUN SEBAGAI KOLEKSI KIOSK BATU CINCIN.

WAFAK GULUNG LENGKAP


 ADAPUN WAFAK GULUNG LENGKAP INI TELAH DIHIASAI DENGAN SERIBU SATU JENIS WAFAK DENGAN SERIBU SATU KEGUNAAN.

WAFAK LENGKAP


INI PULA ADALAH SEJENIS LAGI HIMPUNAN WAFAK YANG DITULIS DIATAS KERTAS KEMUDIAN DILIPAT LIPAT SEAKAN SEPERTI STAMBUL. wAFAK INI JUGA DIKETOGARIKAN SEBAGAI WAFAK LENGKAP.

SEMARADAPUN SEMAR NAMA SEBENARNYA ADALAH 
JANGGAN SMARASANTA YANG MEMPUYAI ALAT KELAMIN LELAKI TETAPI MEMPUNYAI PAYU DARA, RAMBUT YANG BERGAYA, SENTIASA TERSENYUM DAN MEMPUNYAI SUSUK BADAN YANG BULAT. SEMAR DIKATAKAN SEZAMAN DENGAN SUNAN KALI JAGA KETIKA ISLAM SEDANG PESAT BERKEMBANG DITANAH JAWA. ISMAYA TELAH BERJAYA MERASUKI SEMAR SEHINGGA SEMAR MENJADI SUSUK DITAKUTI BAHKAN OLEH PARA DEWA SEKALI PUN. DICERITAKAN BAHAWA SEMAR ADALAH CUCU KEPADA ISMAYA.

GAMBAR DIATAS ADALAH BENTUK SUSUK SEMAR YANG DIILHAMKAN DAN DIJADIKAN SENJATA YANG BERGELAR SEMAR.

RANTAI BABI


UNTUK MENGIKUTI
KISAH RANTAI BABI ATAU KALONG BABI INI
PENGUNJUNG BLOG BOLEH
KELIK SINI

BEGITULAH SECARA RINGKAS YANG DAPAT SAYA KONGSIKAN SERBA SEDIKIT SEBAGAI PENGETAHUAN ASAS UNTUK MENGENALI DAN MENGETAHUI PERANAN  SESUATU ITU DARI SEGI MISTIKNYA.

TERIMA KASIH..

No comments:

SELAMAT DATANG KE LAMAN WEB
KIOSK BATU CINCIN

TEL 014 2308873 - NEIK
EMAIL: www.neikizam@ymail.com

KEPADA PENGUNJUNG PENGUNJUNG LAMAN WEB INI...SILA ADD SAYA DI:-

TWITTER www.ikizam@twitter.com
BLACKBERRY MASENGER PIN 2613FD5E

TULISKAN COMMENT ANDA MENGENAI WEB INI AGAR DAPAT DIPERBAIKI SEGALA KELEMAHAN.

LETAKNYA KIOSK BATU CINCIN.

KIOSK BATU CINCIN TERLETAK DI NO 52, BAZARIA LARUT MALAM, UP TOWN DANAU KOTA ,SETAPAK, KUALA LUMPUR.BERTENTANGAN DENGAN HOSPITAL DANAU,BERHADAPAN DENGAN ZUBAIDAH RESTORAN.

BERKUNJUNGLAH KE KIOSK BATU CINCIN YANG MANA PASTINYA AKAN TERPESONA MELIHAT BERANIKA JENIS CINCIN YANG BERTATAHKAN DENGAN BERBAGAI JENIS BATU PERMATA DENGAN HARGA "MAMPU MILIK"

ANDA BERMASALAH UNTUK MENDAPATKAN CINCIN UNTUK SIMANJA ANDA...?

ANDA BERMASALAH UNTUK MENDAPATKAN CINCIN UNTUK SIMANJA ANDA...?
JIKA BERMASALAH UNTUK MENDAPATKAN BARANG SEBENTUK CINCIN UNTUK SIMANJA ANDA,BERKUNJUNGLAH KE KIOSK BATU CINCIN PASTINYA ANDA AKAN MENEMUI SEBENTUK CINCIN YANG SESUAI UNTUK SIMANJA ANDA.

ADAKAH ANDA JUGA BERMASALAH UNTUK MEMASANG BATU PERMATA KESAYANGAN ANDA...?

ADAKAH ANDA JUGA BERMASALAH UNTUK MEMASANG BATU PERMATA KESAYANGAN ANDA...?
JIKA ANDA MEMPUNYAI BATU PERMATA KESAYANGAN YANG LAMA TERSIMPAN,BERKUNJUNGLAH KE KIOSK BATU CINCIN DAN AKAN MENEMUKAN BERANIKA BINGKAI CINCIN DARIPADA JENIS SILVER,STAINLESS STELL,KUNINGAN DAN PERAK ASAM.ANDA TIDAK PERLU MENUNGGU HARI ESOK UNTUK MEMPERAGAKAN PERMATA KESAYANGAN ANDA ITU.

TAHUKAH ANDA TENTANG CINCIN KAYU ERA BARU...?

TAHUKAH ANDA TENTANG CINCIN KAYU ERA BARU...?
CINCIN KAYU ERA BARU ADALAH CINCIN DENGAN BERPERMATAKAN DARIPADA CAMPURAN KAYU KAYU YANG BERKHASIAT,HASIL OLAHAN OLEH PENGASAS KIOSK BATU CINCIN SENDIRI IAITU EN NEIK.

ANDA INGIN BERGAYA DENGAN LOKET KAYU ERA BARU,DISAMPING MENDAPAT MUNAFAAT DARIPADANYA...?

ANDA INGIN BERGAYA DENGAN LOKET KAYU ERA BARU,DISAMPING MENDAPAT MUNAFAAT DARIPADANYA...?
KIOSK BATU CINCIN ADA MEMBUAT DAN MENJUAL LOKET LOKET DENGAN BERPERMATAKAN DARIPADA KAYU KAYU CAMPUR YANG BERKHASIAT,CANTIK LAGI MENARIK UNTUK ANDA.

ANDA INGIN MEMILIKI WAFAK...?

KIOSK BATU CINCIN ADA MENYEDIAKAN BERBAGAI JENIS WAFAK SEPERTI WAFAK LENGKAP,WAFAK PELARIS,WAFAK BENTENG DAN SEBAGAINYA UNTUK DIMAHARKAN KEPADA SESIAPA YANG BERHAJAT.

BARANG BARANG MISTIK

JIKA ANDA ADALAH SEORANG PEMINAT ATAU PENGUMPUL BARANG BARANG MISTIK,BOLEHLAH BERKUNJUNG KE KIOSK BATU CINCIN UNTUK MELIHAT SESUATU YANG MUNGKIN BOLEH ANDA MILIKI.

BATU LIPAN

BATU LIPAN
kIOSK BATU CINCIN ADA MENEMPATKAN 2 BIJI BATU LIPAN SEBAGAIMANA YANG DICARI CARI ORANG.

ADAKAH ANDA TIDAK BERKESEMPATAN UNTUK MENGUNJUNGI KIOSK BATU CINCIN...?

JIKA ANDA TIDAK BERKESEMPATAN UNTUK MENGUNJUNGGI KIOSK BATU CINCIN,MUNGKIN ANDA BERADA JAUH...ANDA BOLEH MENGHANTAR PESANAN MELALUI EMAIL www.neikizam@ymail.com

KIOSK BATU CINCIN AKAN MENGHANTAR SEGALA PESANAN ANDA MELALUI POS LAJU ATAU MELALUI PERHIDMATAN COURIER SERVIS.

BATU PERMATA YANG BERTUAH MENGIKUT BULAN KELAHIRAN ANDA.

DI KIOSK BATU CINCIN,ANDA BOLEH PULANG DENGAN SEBENTUK CINCIN DIJARI ANDA,DENGAN BATU PERMATA BERTUAH MENGIKUT BULAN KELAHIRAN ANDA.

JANUARY.

PERMATA YANG BERSESUAIAN DENGAN ANDA IALAH,PERMATA GANET ATAU PUN ALEXANDRITE.

ALEXANDRITE.

ALEXANDRITE.

FEBRUARY.

PERMATA YANG BERSESUAIAN DENGAN ANDA IALAH,AMETHSYT (KECUBONG).

KECUBUNG

KECUBUNG

MARCH.

PERMATA YANG BERSESUAIAN DENGAN ANDA IALAH,AQUAMARINE ATAU BLOODSTONE.

AQUAMARIN

AQUAMARIN

APRIL.

PERMATA YANG BERSESUAIAN DENGAN ANDA IALAH,DIAMOND ATAU SHAPIRE.

DIAMOND

DIAMOND

MAY.

PERMATA YANG BERSESUAIAN DENGAN ANDA IALAH,EMRALD.

EMRALD

EMRALD

JUNE.

PERMATA YANG BERSESUAIAN DENGAN ANDA IALAH,CAT EYE ATAU PEARLS.

JULY.

PERMATA YANG BERSESUAIAN DENGAN ANDA IALAH,RUBY ATAU RUBY STAR.

RUBY

RUBY

OGOS.

PERMATA YANG BERSESUAIAN DENGAN ANDA IALAH,ZIRCON ATAU PARIDOT.

ZIRCON

ZIRCON

SEPTEMBER.

PERMATA YANG BERSESUAIAN DENGAN ANDA IALAH,BLUE SAPHIRE ATAU BLACK STAR.

BLUE SAPHIRE

BLUE SAPHIRE

OCTOBER.

PERMATA YANG BERSESUAIAN DENGAN ANDA IALAH.OPAL ATAU MOONSTONE.

OPAL

OPAL

NOVEMBER.

PERMATA YANG BERSESUAIAN DENGAN ANDA IALAH,TOPAZ.

DESEMBER.

PERMATA YANG BERSESUAIAN DENGAN ANDA IALAH,TURQUISE (FIRUS) ATAU STAR STONE.

TURQUISE

TURQUISE