MENGENALI SIFAT ZAMRUD.ZAMRUD ATAU DENGAN NAMA LAIN EMRALD
 ADALAH SEJENIS BATU YANG SANGAT BERKUASA YANG MANA AKAN MENYEBABKAN SIPEMAKAINYA BERTENAGA.ZAMRUD JUGA AKAN MEMBEKALKAN TENAGA KEPADA OTAK YANG AKAN MENYEBABKAN KEPADA SIPEMAKAI ZAMRUD ITU IMAGIANTIF...PINTAR...GAGAH DAN BERDAYA USAHA.DENGAN MEMAKAI ZAMRUD AKAN MEYEBABKAN SESEORANG ITU MEMPUNYAI DAYA FIKIR YANG TAJAM SEHINGGA BOLEH MENJANA DAN MERANGCANG STATEJI YANG BERKESAN DIDALAM SESUATU OPERASI ATAU PROJEK YANG BERPRESTIJ.

JARDIN PADA ZAMRUD.


JARDIN ADALAH BERASAL DARIPADA PERKATAAN PERANCIS YANG BERMAKSUD GARDEN (TAMAN) IANYA ADALAH INCLUSION DALAM BATU ZAMRUD.BAGI BATU ZAMRUD SELAIN ISTILAH INCLUSION DIGUNAKAN KADANG KADANG IANYA DIISTILAHKAN SEBAGAI JARDIN DAN SEMENTARA BATU BATU PERMATA YANG LAIN TIDAK ADA ISTILAH YANG KHUSUS UNTUK MENGGANTIKAN ISTILAH INCLUSION INI.

ISTILAH JARDIN DIGUNAKAN PAKAR GIMMOLOGIST UNTUK MENGIDENTIFIKASI ASAL GEOGRAFIK BATU ZAMRUD.PADA UMUMNYA JARDIN ATAU INCLUSION PADA ZAMRUD COLOMBIA...PAKISTAN...BRAZIL...SOUTH AFRICA (TRANSVAAL)...RUSIA (SIBERIA)...ZAMBIA DAM ZIMBABWE (SAUDAWANA) ADALAH BERBEZA.ZAMRUD COLOMBIA DENGAN ZAMRUD YANG DILOMBONG DARI LOMBONG CHIVOR DAN MUZO ADALAH MEMPUNYAI JARDIN YANG BERBEZA. JARDIN YANG TERDAPAT PADA SESUATU ZAMRUD ITU ADALAH MEMBUKTIKAN KEASLIANYA.

JARDIN DAN KEINDAHAN DALAM SEBUTIR ZAMRUD


SETIAP ZAMRUD YANG ASLI ADALAH TIDAK DAPAT LARI DARIPADA JARDIN.JARDIN YANG DIKEHENDAKI DIDALAM SEBUTIR ZAMRUD ITU IALAH YANG MANA JARDINNYA TIDAK MENGANGGU KEINDAHAN SESUATU PERMATA ZAMRUD ITU.JARDIN YANG AGAK TEBAL DAN MENAMPAKAN BINTIK BINTIK HITAM AKAN MENYEBABKAN PENCEMARAN DIDALAM KEINDAHAN DAN AKAN MENAMPAKAN KEKASARAN TERHADAP PERMATA ZAMRUD INI.

TIADA SATU FORMULA DICIPTA KHAS BAGI MENENTUKAN KECANTIKAN SESUATU PERMATA ZAMRUD ITU.KECANTIKAN ATAU KEINDAHAN SESUATU ZAMRUD INI AKAN DAPAT DINILAI OLOEH PEMANDANGAN MATA SESEORANG.IANYA HANYA BERGANTUNG KEPADA KESERASIAN JIWA MASING MASING.

ZAMRUD YANG BERKUALITI DEWASAI INI ADALAH ZAMRUD YANG KELIHATAN BERSIH LUARAN DAN DALAMAN DARIPADA JARDIN ATAU DALAM KATA LAINNYA INCLUSION DENGAN KEPAKATAN WARNA HIJAU TULIN YANG TINGGI PADA ZAMRUD ITU.ZAMRUD YANG TERBAIK ADALAH ZAMRUD YANG MEMPUNYAI GANDINGAN YANG SERENTAK DARI SUDUT WARNA DAN KECERAHAN DALAMAN (TRANSPARENCY) ZAMRUD ITU.JIKA KEDUANYA SELARI MAKA ZAMRUD ITU AKAN MENJADI SANGAT BERNILAI MELEBIHI DARIPADA BERLIAN.ZAMRUD YANG DIKENALI SEBAGAI ZAMRUD AIR KACA DENGAN WARNANYA YANG AGAK MUDA KURANG BERNILAI JIKA DIBANDINGKAN DENGAN ZAMRUD YANG MEMPUNYAI WARNA HIJAU YANG AGAK PEKAT WALAU PUN KURANG SEDIKIT AIR KACANYA.DIDALAM MENILAI ZAMRUD KEUTAMAAN DIBERIKAN KEPADA WARNANYA TERLEBIH DAHULU DARIPADA AIR KACA ZAMRUD ITU.INI KERANA ZAMRUD TIDAK DAPAT LARI DARIPADA JARDIN DAN KERETAKAN ATAU REKAHAN YANG SEMULA JADI PADA ZAMRUD ITU.

SEMAKIN BANYAK JARDIN PADA ZAMRUD ITU AKAN MENYEBABKAN PENYEKATAN TERHADAP PANCARAN DAN PANTULAN CAHAYA DIDALAM PERMATA ZAMRUD ITU WALAUPUN MEMPUNYAI KILAUAN (LAUSTER) YANG SAMA.

MENGENALI ZAMRUD TECNOLOGY


HANYA DENGAN KEWUJUDAN JARDIN DIDALAM SESUATU PERMATA ZAMRUD ITU DAPAT DAPAT MENNENTUKAN SAMADSA SESUATU ZAMRUD ITU ASLI ATAUPUN ZAMRUD ZAMRUD SINTETIK.KERANA DISEBABKAN JARDIN DIDALAM ZAMRUD ITU ADALAH SEMULAJADI DAN SESUATU YANG TIDAK BOLEH DIBUAT ATAU DIWUJUDKAN DENGAN SESUATU TECHNOLOGY MASA KINI

WALLAHUALAM.

ADD SAYA DI FACEBOOK DEMI MENGERATKAN LAGI HUBUNGAN PERSAUDARAAN SESAMA KITA...INSHAALLAH.

No comments:

SELAMAT DATANG KE LAMAN WEB
KIOSK BATU CINCIN

TEL 014 2308873 - NEIK
EMAIL: www.neikizam@ymail.com

KEPADA PENGUNJUNG PENGUNJUNG LAMAN WEB INI...SILA ADD SAYA DI:-

TWITTER www.ikizam@twitter.com
BLACKBERRY MASENGER PIN 2613FD5E

TULISKAN COMMENT ANDA MENGENAI WEB INI AGAR DAPAT DIPERBAIKI SEGALA KELEMAHAN.

LETAKNYA KIOSK BATU CINCIN.

KIOSK BATU CINCIN TERLETAK DI NO 52, BAZARIA LARUT MALAM, UP TOWN DANAU KOTA ,SETAPAK, KUALA LUMPUR.BERTENTANGAN DENGAN HOSPITAL DANAU,BERHADAPAN DENGAN ZUBAIDAH RESTORAN.

BERKUNJUNGLAH KE KIOSK BATU CINCIN YANG MANA PASTINYA AKAN TERPESONA MELIHAT BERANIKA JENIS CINCIN YANG BERTATAHKAN DENGAN BERBAGAI JENIS BATU PERMATA DENGAN HARGA "MAMPU MILIK"

ANDA BERMASALAH UNTUK MENDAPATKAN CINCIN UNTUK SIMANJA ANDA...?

ANDA BERMASALAH UNTUK MENDAPATKAN CINCIN UNTUK SIMANJA ANDA...?
JIKA BERMASALAH UNTUK MENDAPATKAN BARANG SEBENTUK CINCIN UNTUK SIMANJA ANDA,BERKUNJUNGLAH KE KIOSK BATU CINCIN PASTINYA ANDA AKAN MENEMUI SEBENTUK CINCIN YANG SESUAI UNTUK SIMANJA ANDA.

ADAKAH ANDA JUGA BERMASALAH UNTUK MEMASANG BATU PERMATA KESAYANGAN ANDA...?

ADAKAH ANDA JUGA BERMASALAH UNTUK MEMASANG BATU PERMATA KESAYANGAN ANDA...?
JIKA ANDA MEMPUNYAI BATU PERMATA KESAYANGAN YANG LAMA TERSIMPAN,BERKUNJUNGLAH KE KIOSK BATU CINCIN DAN AKAN MENEMUKAN BERANIKA BINGKAI CINCIN DARIPADA JENIS SILVER,STAINLESS STELL,KUNINGAN DAN PERAK ASAM.ANDA TIDAK PERLU MENUNGGU HARI ESOK UNTUK MEMPERAGAKAN PERMATA KESAYANGAN ANDA ITU.

TAHUKAH ANDA TENTANG CINCIN KAYU ERA BARU...?

TAHUKAH ANDA TENTANG CINCIN KAYU ERA BARU...?
CINCIN KAYU ERA BARU ADALAH CINCIN DENGAN BERPERMATAKAN DARIPADA CAMPURAN KAYU KAYU YANG BERKHASIAT,HASIL OLAHAN OLEH PENGASAS KIOSK BATU CINCIN SENDIRI IAITU EN NEIK.

ANDA INGIN BERGAYA DENGAN LOKET KAYU ERA BARU,DISAMPING MENDAPAT MUNAFAAT DARIPADANYA...?

ANDA INGIN BERGAYA DENGAN LOKET KAYU ERA BARU,DISAMPING MENDAPAT MUNAFAAT DARIPADANYA...?
KIOSK BATU CINCIN ADA MEMBUAT DAN MENJUAL LOKET LOKET DENGAN BERPERMATAKAN DARIPADA KAYU KAYU CAMPUR YANG BERKHASIAT,CANTIK LAGI MENARIK UNTUK ANDA.

ANDA INGIN MEMILIKI WAFAK...?

KIOSK BATU CINCIN ADA MENYEDIAKAN BERBAGAI JENIS WAFAK SEPERTI WAFAK LENGKAP,WAFAK PELARIS,WAFAK BENTENG DAN SEBAGAINYA UNTUK DIMAHARKAN KEPADA SESIAPA YANG BERHAJAT.

BARANG BARANG MISTIK

JIKA ANDA ADALAH SEORANG PEMINAT ATAU PENGUMPUL BARANG BARANG MISTIK,BOLEHLAH BERKUNJUNG KE KIOSK BATU CINCIN UNTUK MELIHAT SESUATU YANG MUNGKIN BOLEH ANDA MILIKI.

BATU LIPAN

BATU LIPAN
kIOSK BATU CINCIN ADA MENEMPATKAN 2 BIJI BATU LIPAN SEBAGAIMANA YANG DICARI CARI ORANG.

ADAKAH ANDA TIDAK BERKESEMPATAN UNTUK MENGUNJUNGI KIOSK BATU CINCIN...?

JIKA ANDA TIDAK BERKESEMPATAN UNTUK MENGUNJUNGGI KIOSK BATU CINCIN,MUNGKIN ANDA BERADA JAUH...ANDA BOLEH MENGHANTAR PESANAN MELALUI EMAIL www.neikizam@ymail.com

KIOSK BATU CINCIN AKAN MENGHANTAR SEGALA PESANAN ANDA MELALUI POS LAJU ATAU MELALUI PERHIDMATAN COURIER SERVIS.

BATU PERMATA YANG BERTUAH MENGIKUT BULAN KELAHIRAN ANDA.

DI KIOSK BATU CINCIN,ANDA BOLEH PULANG DENGAN SEBENTUK CINCIN DIJARI ANDA,DENGAN BATU PERMATA BERTUAH MENGIKUT BULAN KELAHIRAN ANDA.

JANUARY.

PERMATA YANG BERSESUAIAN DENGAN ANDA IALAH,PERMATA GANET ATAU PUN ALEXANDRITE.

ALEXANDRITE.

ALEXANDRITE.

FEBRUARY.

PERMATA YANG BERSESUAIAN DENGAN ANDA IALAH,AMETHSYT (KECUBONG).

KECUBUNG

KECUBUNG

MARCH.

PERMATA YANG BERSESUAIAN DENGAN ANDA IALAH,AQUAMARINE ATAU BLOODSTONE.

AQUAMARIN

AQUAMARIN

APRIL.

PERMATA YANG BERSESUAIAN DENGAN ANDA IALAH,DIAMOND ATAU SHAPIRE.

DIAMOND

DIAMOND

MAY.

PERMATA YANG BERSESUAIAN DENGAN ANDA IALAH,EMRALD.

EMRALD

EMRALD

JUNE.

PERMATA YANG BERSESUAIAN DENGAN ANDA IALAH,CAT EYE ATAU PEARLS.

JULY.

PERMATA YANG BERSESUAIAN DENGAN ANDA IALAH,RUBY ATAU RUBY STAR.

RUBY

RUBY

OGOS.

PERMATA YANG BERSESUAIAN DENGAN ANDA IALAH,ZIRCON ATAU PARIDOT.

ZIRCON

ZIRCON

SEPTEMBER.

PERMATA YANG BERSESUAIAN DENGAN ANDA IALAH,BLUE SAPHIRE ATAU BLACK STAR.

BLUE SAPHIRE

BLUE SAPHIRE

OCTOBER.

PERMATA YANG BERSESUAIAN DENGAN ANDA IALAH.OPAL ATAU MOONSTONE.

OPAL

OPAL

NOVEMBER.

PERMATA YANG BERSESUAIAN DENGAN ANDA IALAH,TOPAZ.

DESEMBER.

PERMATA YANG BERSESUAIAN DENGAN ANDA IALAH,TURQUISE (FIRUS) ATAU STAR STONE.

TURQUISE

TURQUISE