CINCIN UNTUK SESEORANG PEMIMPIN


                      
         

CINCIN UNTUK SEORANG YANG MEMIMPIN.JENIS JENIS KAYU DAN KHASIAT 
YANG TERDAPAT PADA CINCIN DIDALAM GAMBAR DIBAWAH.DIBAWAH INI SAYA SERTAKAN DIANTARA GAMBAR KAYU KAYU ASLI YANG DIPILIH KHAS UNTUK DIGUNAKAN BAGI MEMBUAT CINCIN DENGAN 15 JENIS KAYU CAMPUR YANG AMAT SESUAI UNTUK DIPAKAI OLEH SESEORANG YANG BERGELAR PEMIMPIN.SEBENTUK CINCIN YANG SEBEGINI MENGAMBIL MASA LEBIH KURANG 3 HARI UNTUK DISIAPKAN DAN DIMAHARKAN SEBANYAK RM570 SEBENTUK.

UNTUK PENGETAHUAN ANDA AKAN KEUNIKAN YANG TERDAPAT PADA PERMATA KAYU INI IALAH APABILA DISULUH DARIPADA BAHAGIAN BAWAH PERMATA KAYU INI DENGAN CAHAYA LEZER 4 PENJURU DIBAHAGIAN TENGAH PERMATA KAYU INI AKAN DITEMBUSI CAHAYA LEZER DAN DISEKELILING BAHAGIAN TEPINYA JUGA AKAN DITEMBUSI CAHAYA.


DIBAWAH INI DISERTAKAN GAMBAR DAN KHASIAT KAYU KAYU ASLI YANG DICAMPURKAN UNTUK CINCIN INI.
                                                             
1) CEMERAI GAJAHKHASIATNYA:

AMAT BERKESAN UNTUK KETAHANAN TUBUH BADAN KEPADA YANG MEMAKAI KAYU INI INSHAALLAH.

2)  NIBONG TUNGGAL


KHASIATNYA:

BENTENG DIRI,BERBISA (JANGAN DIPUKUL ORANG).
NIBUNG TUNGAL INI MEMANG TERKENAL DENGAN BISANYA.KALAU DAHULU,ORANG MENGUNAKAN NIBUNG INI UNTUK MEMBUAT SARONG KEPADA SENJATA SENJATA MEREKA.INI KERANA MEREKA BERKAHENDAKAN BISA NIBUNG ITU MELEKAT KEPADA SENJATA MEREKA.SELAIN DARI ITU SESETENGAH SENJATA MELAYU DIPERBUAT DARIPADA NIBUNG.UNTUK PENGETAHUAN SEMUA...NIBUNG JUGA ADALAH SEBAHAGIAN RAMUAN UNTUK MEMBUAT SANTAU.NIBUNG TUNGGAL 

DIATAS TELAH DIAMBIL 
DIKAMPONG TOK PADUKA RAJA PULAU TIGA KG GAJAH PERAK,YANG TELAH BERUSIA HAMPIR 150 TAHUN YANG MANA IANYA TUMBUH BETUL BETUL DITENGAH TENGAH KAMPONG.

3)  BULUH TUMPAT


KHASIATNYA:

JIKA SEKIRANYA DIPUKULKAN KEPADA MUSUH, BULUH TUMPAT INI MAMPU MEREMBUSI BENTENG DIRI SESEORANG MUSUH. BULUH TUMPAT AMAT DIGERUNI OLEH MEREKA YANG MENGAMALKAN ILMU KEBAL DAN MEREKA YANG MENGGUNAKAN ILMU PENIMBUL...INSHAALLAH.


4)  KEMUNING HITAMKHASIATNYA:

UNTUK KETAHANAN TUBUH BADAN.KEMUNING HITAM TELAH DIGUNAKAN OLEH GURU GURU SILAT WAKTU DAHULU SEBAGAI BENTING DIRI DARIPADA SIHIR...INSHAALLAH.

5) SALUR BERTAM


KHASIATNYA:

TAMBAH SEMANGAR (MENAIKAN SEMANGAT),JIKA KITA MENGHADAPI SESUATU KEADAAN YANG GETIR...TIDAK KITA MERASA GENTAR DAN TAKUT.APABILA PERASAAN INI DAPAT DIHINDARKAN DARI FIKIRAN...KITA PASTI AKAN DAPAT MEMBUAT SESUATU PERKIRAAN ITU DENGAN YANG TERBAIK...INSHAALLAH.

6)  TERAS KILO
KHASIATNYA:

PENDINDING,PENAWAR BISA,PENOLAK SANTAU,KEPERKASAAN,DIGENGAM KEDALAM TANGAN,SELAWAT KAN NABI,PENUMBUK KITA ITU MENJADI BEGITU PADU.MUSUH AKAN MENJADI LEMAH APABILA TERKENA TUMBUKAN DARIPADA TERAS KELO INI.KEBANYAKAN GURU GURU SILAT PADA WAKTU DAHULU MENJADIKAN TERAS KELO INI SEBAGAI CINCIN UNTUK PERTAHANAN DIRI MEREKA...INSHAALLAH.


7)  KAYU PENUNDUK


KHASIATNYA:

MENUNDUKKAN MANUSIA,
SEMEMANGNYA TELAH DIKETAHUI SEMENJAK DARI DAHULU LAGI.KEBANYAKAN ORANG YANG BERKEPIMPINAN AKAN MENGUNAKAN KAYU PENUNDUK INI,AGAR SETIAP YANG MELIHATNYA AKAN RASA HORMAT,SEGAN,TIDAK MAMPU UNTUK MEMBANTAH KATA KATANYA...INSHAALLAH.


8)  KAYU BANA


KHASIATNYA:TANGKAL PELESIT,TANGKAL PUKAU,PENUNDUK BINATANG BUAS DAN TERHINDAR DARI DIKHIANATI ORANG.


ASAL KEJADIAN KAYU BANA.

ADAPUN KAYU BANA INI MENURUT CERITANYA BERASAL DARI PADA TONGKAT NABI ALLAH MUSA AS,YANG MANA TONGKAT NABI ALLAH MUSA AS ITU TELAH DIPOTONGKEPADA DUA BAHAGIAN. SATU BAHAGIAN TELAH DIBUANG KEDARAT, TELAH MENJADI KAYU BANA, SEMENTARA SATU BAHAGIAN LAGI TELAH DIBUANGKAN KELAUT, TELAH MENJADI AKAR BAHA.

CARA CARA MEMUNAFAATKAN KAYU BANA.

ADAPUN PENGUNAAN DENGAN CARA YANG BETUL INSHALLAH, AKAN DAPAT MEMBUAHKAN KHASIAT KAYU BANA INI SEBAGAI MANA YANG TELAH DI HURAIKANDIHURAIKAN SEPERTI DIATAS TADI.DIPOTONG SEDIKIT, DIBUATKAN LOKET DIGANTUNGKAN KELEHER ANAK ANAK.UNTUK MENGELAKAN DARI GANGUAN JIN (PELESIT).DIBUATKAN MATA CINCIN, ATAU MEMADAI KAYU BANA INI BERADA DIBADANKITA SEPERTI DILETAKAN DIDALAM DOMPET DAN SEBAGAINYA.

DILINTANGKAN TONGKAT KAYU BANA INI DIATAS PINTU MASUK KEDALAM RUMAH ATAU KEDAI ATAU OFFICE, INSHAALLAH TERHINDAR DARI PUKAUDIJADIKAN SEBAGAI TONGKAT DIGUNAKAN SEHARIAN, IANYA JUGA SEBAGAI KERANA KAYU BANA INI BERBISA, DAN JANGAN SESEKALI DIPUKULKAN KEPADA BINATANG KESAYANGAN ATAU SEBARANGAN ORANG.MENGUNAKAN DENGAN PENUH KEYAKINAN AKAN SESUATU KEJADIAN DARI ALLAH SWT TENTANG KHASIAT ATAU KELEBIHAN YANG DIANUGERAHKAN OLEH NYA, NUSCAYA KITA AKAN MENDAPAT KEREDAAN NYA, DAN KITA AKAN MENDAPAT SEGALA JANJI JANJI ALLAH SWT, BAHAWASANYA ALLAH SWT SESEKALI TIDAK AKAN MUNGKIR DENGAN APA YANG DIJANJIKAN. 

INSHAALLAH.

  
      9) AKAR BAHA


 KHASIATNYA:

PENAWAR RACUN,BENTING DIRI 
DAN PENOLAK SANTAU.UNTUK MENGETAHUI ASAL USUL AKAR BAHA INI,ANDA BOLEH MEMBACANYA DIBAHAGIAN KAYU BANA DIATAS.KHASIAT AKAR BAHA INI SEMEMANG TELAH DIKETAHUI ORANG SEJAK DARI DAHULU LAGI.OLEH SEBAB ITULAH GURU GURU SILAT MEMAKAI AKAR BAHA INI SEBAGAI BENTENG DIRI.SESETENGAH ORANG ORANG ASLI MEMAKAI AKAR BAHA INI DENGAN CARA MENGIKATNYA KEPINGGANG MEREKA,KERANA DIKATAKAN AKAR BAHA INI DAPAT MENGUATKAN BUAH PINGGANG...INSHAALLAH.

RAHSIA AKAR BAHA INI TELAH DIKETAHUI JUGA OLEH KEBANYAKAN KAUM INDIA DAN MEREKA JUGA MEMAKAI AKAR BAHA INI.


 10) TULANG DUYUNG


KHASIATNYA:PENYERI.

DISEBUT SAHAJA DENGAN NAMA DUYUNG,IANYA PASTILAH BERKAITAN DENGAN PENGASIH DAN PENYERI.TULANG DUYUNG INI JUGA DIGUNAKAN SEBAGAI PENYERI DENGAN CARANYA DIBUATKAN SEBAGAI MINYAK ATAU PUN DIAMBIL SEBAHAGIAN DARIPADANYA UNTUK DIJADIKAN SEBAGAI LOKEK ATAU CINCIN...INSHAALLAH.

TULANG DUYUNG DIATAS ADALAH YANG ASLI DAN TELAH DIUJI AKAN KEASLIANYA SECARA MISTIKNYA OLEH SEORANG PAWANGMAN DI SEBERANG PERAK.SECARA LOGIKNYA SETIAP TULANG ADA MEMPUNYAI LUBANG SEBAGAI SALUR DARAH,TETAPI TULANG DUYUNG INI TIDAK MEMPUNYAI SEBARANG LUBANG.

SEBAGAI PENAMBAHAN KEPADA MAKLUMAT INI,TULANG DUYUNG DIATAS ADALAH DARIPADA SEEKOR DUYUNG YANG MATI DAN TELAH TERDAMPAR DIPANTAI SUMATRA DAN TELAH SAYA TERIMA DARI SEORANG SAHABAT DISANA.
.
11) ROTAN SONGSANG
KHASIATNYA:

SEBAGAI BENTENG DIRI. IANYA JUGA BERBISA DAN JANGAN SESEKALI DIPUKULKAN KEPADA ORANG. ROTAN SONGSANG JUGA MAMPU MEMBUKA BENTENG DIRI SESEORANG MUSUH.

12)  GADING GAJAH

KHASIATNYA:

GADING GAJAH DIGUNAKAN SEBAGAI PENOLAK SANTAU,MAHARARAJA CINA PADA MASA DAHULU MENGUNAKAN CHOP STIKNYA YANG DIPERBUAT DARIPADA GADING UNTUK MEMBENTENG DIRINYA DARIPADA SANTAU ATAU RACUN.

 13) RAJA KAYU


KHASIATNYA:

PENDINDING,PENAWAR BISA,PENUNDUK,UBAT BUASIR DAN UBAT LELAH.MENGIKUT SESETENGAH LAGI PENDAPAT BAHAWA JIKA SEKIRA RAJA KAYU INI DISIMPAN DIDALAM RUMAH,POKOK KAYU YANG LAIN TIDAK AKAN MENIMPA RUMAH ITU...INSHAALLAH.

   14) TANDUK RUSA PUTIH


KHASIATNYA:

BENTENG DIRI.APABILA DISEBUT DENGAN PERKATAAN BENTENG DIRI (PENDIDING) SERING DIKAITKAN ORANG DENGAN TANDUK RUSA,LEBIH LEBIH LAGI TANDUK RUSA PUTIH.DENGAN HANYA MELETAKAN SEDIKIT KEBAHAGIAN BADAN,SUDAH MEMADAI UNTUK DIJADIKAN BENTENG .ORANG ORANG ASLI DISEBELAH KALIMANTAN SANA MENGUNAKAN TANDUK RUSA INI DENGAN MENGGANTUNGKAN KELEHER MEREKA UNTUK MENGELAKAN DARIPADA TERKENA SIHIR...INSHAALLAH.

   15) TARING  HARIMAUKHASIATNYA:

AKAN MENYEBABKAN ORANG SEGAN (TIDAK BERANI) DENGAN SIPEMAKAI BARANG BARANG DARIPADA ANGGOTA TERTENTU PADA HARIMAU INI. DIANTARANYA ADALAH SEPERTI MISAI (MISAI JALANG BEWARNA HITAM ADALAH YANG TERBAIK), GIGI ATAU TARING, KUKU DAN KULIT (KULIT DIBAHAGIAN DAHI ADALAH YANG TERBAIK).

BEGITULAH JENIS JENIS KAYU YANG DIPILIH DAN DIADUN OLEH PENGASAS KIOSK BATU CINCIN DALAM MEMBUAT CINCIN YANG AMAT SESUAI DIPAKAI OLEH SESEORANG YANG BERGELAR SEBAGAI PEMIMPIN

KEUNIKAN CINCIN INI ADALAH DIBAHAGIAN KELILING CINCIN INI JIKA DITEMBAK DENGAN CAHAYA LEZER AKAN DITEMBUSI OLEH CAHAYA, SEMENTARA ITU DIBEBERAPA BAHAGIAN TENGAH CINCIN INI JUGA AKAN DITEMBUSI CAHAYA...WALLAHUALAM.


KEPADA SESIAPA YANG BERMINAT 

DENGAN CINCIN INI, BOLEH MEMBUAT TEMPAHAN DENGAN MENGHUBUNGI NIK CINCIN DITALIAN 014 2308873. 

JADIKAN NIK CINCIN SEBAGAI RAKAN FACEBOOK ANDA HARI INI.


SELAMAT DATANG KE LAMAN WEB
KIOSK BATU CINCIN

TEL 014 2308873 - NEIK
EMAIL: www.neikizam@ymail.com

KEPADA PENGUNJUNG PENGUNJUNG LAMAN WEB INI...SILA ADD SAYA DI:-

TWITTER www.ikizam@twitter.com
BLACKBERRY MASENGER PIN 2613FD5E

TULISKAN COMMENT ANDA MENGENAI WEB INI AGAR DAPAT DIPERBAIKI SEGALA KELEMAHAN.

LETAKNYA KIOSK BATU CINCIN.

KIOSK BATU CINCIN TERLETAK DI NO 52, BAZARIA LARUT MALAM, UP TOWN DANAU KOTA ,SETAPAK, KUALA LUMPUR.BERTENTANGAN DENGAN HOSPITAL DANAU,BERHADAPAN DENGAN ZUBAIDAH RESTORAN.

BERKUNJUNGLAH KE KIOSK BATU CINCIN YANG MANA PASTINYA AKAN TERPESONA MELIHAT BERANIKA JENIS CINCIN YANG BERTATAHKAN DENGAN BERBAGAI JENIS BATU PERMATA DENGAN HARGA "MAMPU MILIK"

ANDA BERMASALAH UNTUK MENDAPATKAN CINCIN UNTUK SIMANJA ANDA...?

ANDA BERMASALAH UNTUK MENDAPATKAN CINCIN UNTUK SIMANJA ANDA...?
JIKA BERMASALAH UNTUK MENDAPATKAN BARANG SEBENTUK CINCIN UNTUK SIMANJA ANDA,BERKUNJUNGLAH KE KIOSK BATU CINCIN PASTINYA ANDA AKAN MENEMUI SEBENTUK CINCIN YANG SESUAI UNTUK SIMANJA ANDA.

ADAKAH ANDA JUGA BERMASALAH UNTUK MEMASANG BATU PERMATA KESAYANGAN ANDA...?

ADAKAH ANDA JUGA BERMASALAH UNTUK MEMASANG BATU PERMATA KESAYANGAN ANDA...?
JIKA ANDA MEMPUNYAI BATU PERMATA KESAYANGAN YANG LAMA TERSIMPAN,BERKUNJUNGLAH KE KIOSK BATU CINCIN DAN AKAN MENEMUKAN BERANIKA BINGKAI CINCIN DARIPADA JENIS SILVER,STAINLESS STELL,KUNINGAN DAN PERAK ASAM.ANDA TIDAK PERLU MENUNGGU HARI ESOK UNTUK MEMPERAGAKAN PERMATA KESAYANGAN ANDA ITU.

TAHUKAH ANDA TENTANG CINCIN KAYU ERA BARU...?

TAHUKAH ANDA TENTANG CINCIN KAYU ERA BARU...?
CINCIN KAYU ERA BARU ADALAH CINCIN DENGAN BERPERMATAKAN DARIPADA CAMPURAN KAYU KAYU YANG BERKHASIAT,HASIL OLAHAN OLEH PENGASAS KIOSK BATU CINCIN SENDIRI IAITU EN NEIK.

ANDA INGIN BERGAYA DENGAN LOKET KAYU ERA BARU,DISAMPING MENDAPAT MUNAFAAT DARIPADANYA...?

ANDA INGIN BERGAYA DENGAN LOKET KAYU ERA BARU,DISAMPING MENDAPAT MUNAFAAT DARIPADANYA...?
KIOSK BATU CINCIN ADA MEMBUAT DAN MENJUAL LOKET LOKET DENGAN BERPERMATAKAN DARIPADA KAYU KAYU CAMPUR YANG BERKHASIAT,CANTIK LAGI MENARIK UNTUK ANDA.

ANDA INGIN MEMILIKI WAFAK...?

KIOSK BATU CINCIN ADA MENYEDIAKAN BERBAGAI JENIS WAFAK SEPERTI WAFAK LENGKAP,WAFAK PELARIS,WAFAK BENTENG DAN SEBAGAINYA UNTUK DIMAHARKAN KEPADA SESIAPA YANG BERHAJAT.

BARANG BARANG MISTIK

JIKA ANDA ADALAH SEORANG PEMINAT ATAU PENGUMPUL BARANG BARANG MISTIK,BOLEHLAH BERKUNJUNG KE KIOSK BATU CINCIN UNTUK MELIHAT SESUATU YANG MUNGKIN BOLEH ANDA MILIKI.

BATU LIPAN

BATU LIPAN
kIOSK BATU CINCIN ADA MENEMPATKAN 2 BIJI BATU LIPAN SEBAGAIMANA YANG DICARI CARI ORANG.

ADAKAH ANDA TIDAK BERKESEMPATAN UNTUK MENGUNJUNGI KIOSK BATU CINCIN...?

JIKA ANDA TIDAK BERKESEMPATAN UNTUK MENGUNJUNGGI KIOSK BATU CINCIN,MUNGKIN ANDA BERADA JAUH...ANDA BOLEH MENGHANTAR PESANAN MELALUI EMAIL www.neikizam@ymail.com

KIOSK BATU CINCIN AKAN MENGHANTAR SEGALA PESANAN ANDA MELALUI POS LAJU ATAU MELALUI PERHIDMATAN COURIER SERVIS.

BATU PERMATA YANG BERTUAH MENGIKUT BULAN KELAHIRAN ANDA.

DI KIOSK BATU CINCIN,ANDA BOLEH PULANG DENGAN SEBENTUK CINCIN DIJARI ANDA,DENGAN BATU PERMATA BERTUAH MENGIKUT BULAN KELAHIRAN ANDA.

JANUARY.

PERMATA YANG BERSESUAIAN DENGAN ANDA IALAH,PERMATA GANET ATAU PUN ALEXANDRITE.

ALEXANDRITE.

ALEXANDRITE.

FEBRUARY.

PERMATA YANG BERSESUAIAN DENGAN ANDA IALAH,AMETHSYT (KECUBONG).

KECUBUNG

KECUBUNG

MARCH.

PERMATA YANG BERSESUAIAN DENGAN ANDA IALAH,AQUAMARINE ATAU BLOODSTONE.

AQUAMARIN

AQUAMARIN

APRIL.

PERMATA YANG BERSESUAIAN DENGAN ANDA IALAH,DIAMOND ATAU SHAPIRE.

DIAMOND

DIAMOND

MAY.

PERMATA YANG BERSESUAIAN DENGAN ANDA IALAH,EMRALD.

EMRALD

EMRALD

JUNE.

PERMATA YANG BERSESUAIAN DENGAN ANDA IALAH,CAT EYE ATAU PEARLS.

JULY.

PERMATA YANG BERSESUAIAN DENGAN ANDA IALAH,RUBY ATAU RUBY STAR.

RUBY

RUBY

OGOS.

PERMATA YANG BERSESUAIAN DENGAN ANDA IALAH,ZIRCON ATAU PARIDOT.

ZIRCON

ZIRCON

SEPTEMBER.

PERMATA YANG BERSESUAIAN DENGAN ANDA IALAH,BLUE SAPHIRE ATAU BLACK STAR.

BLUE SAPHIRE

BLUE SAPHIRE

OCTOBER.

PERMATA YANG BERSESUAIAN DENGAN ANDA IALAH.OPAL ATAU MOONSTONE.

OPAL

OPAL

NOVEMBER.

PERMATA YANG BERSESUAIAN DENGAN ANDA IALAH,TOPAZ.

DESEMBER.

PERMATA YANG BERSESUAIAN DENGAN ANDA IALAH,TURQUISE (FIRUS) ATAU STAR STONE.

TURQUISE

TURQUISE