PERMATA DENGAN KHASIATNYA YANG SEMULAJADI.BISMILLAHIRRAHMANIRAHIM

SEBAGAIMANA YANG DIKETAHUI,SETIAP KEJADIAN ALAM CIPTAAN ALLAH SWT INI MEMPUNYAI SESUATU KEISTIMEWAAN DAN KELEBIHAN YANG TERSENDIRI. DIKESEMPATAN INI, INGIN SAYA BAWAKAN SEDIKIT CERITA MENGENAI BATU DAN KAEDAH PENGUBATAN. APABILA KITA BERCAKAP MENGENAI PERUBATAN, DIFIKIRAN KITA AKAN TERTUMPU KEPADA UBAT UBATAN MODEN, HERBA, DUKUN DAN BOMOH. NAMUN KITA LUPA BAHAWA SELAIN DARI ITU BATU JUGA MEMAINKAN PERANAN DIDALAM BIDANG PERUBATAN.DIBAWAH INI SAYA HURAIKAN SECARA RINGKAS AKAN  BEBERAPA JENIS BATU DAN RAHSIANYA YANG TERSIRAT,YANG TELAH DAPAT DICONGKEL OLEH ORANG ORANG YANG TERDAHULU.


 DIAMOND (BERLIAN).


MEMPUNYAI WARNA JERNIH, KUNING, COKLAT, HIJAU, HITAM,KEBIRUAN DAN PINK.

NILAI DIDALAM PERUBATAN.

MENGUATKAN ORGAN DIDALAM BADAN, BAHAGIAN HEMPEDU DAN BUAH PINGGANG, BAIK UNTUK USUS KECIL, MENGUATKAN TULANG KELENJAR,BAIK UNTUK PERJALANAN OTAK,MENGHILANGKAN SAKIT GAOUT,MEMBUANGKAN SEDIKIT SEBANYAK TOKSID DIDALAM BADAN,SERTA MENINGKATKAN SYSTEM IMUNITI DIDALAM BADAN KITA.

DIAMOND HENDAKLAH DIPAKAI DENGAN CARA BERSENTUHAN DENGAN KULIT KITA,DENGAN CARA INI BARULAH KEBERKESANAN KHASIAT BATU INI AKAN DAPAT DIRASAI.

DIAMOND SETELAH DIPAKAI LEBIH DARI 6 BULAN HENDAKLAH DICAS SEMULA,DENGAN CARA MENJEMURKAN KEPADA CAHAYA MATAHARI ATAU MERENDAMKAN KEDALAM AIR YANG MENGALIR SELAMA LEBIH KURANG 15 MINIT.DENGAN MENGUNAKAN KAEDAH INI BARULAH DIAMOND INI BOLEH BERFUNGSI SEPERTI ASAL DAN BERKESAN KEPADA TUBUH BADAN.

 ZAMRUD (EMRALD).


MEMPUNYAI WARNA HIJAU TERANG, HIJAU LEMBUT, HIJAU KEKUNINGAN, HIJAU KEHITAMAN DAN PINK.

NILAI DIDALAM PERUBATAN.

SANGAT BAIK UNTUK MENGATASI MASAALAH HATI, MASAALAH DIDALAM KEPALA, SEPERTI PENYAKIT LUPA, DARAH BEKU, PENAWAR SENGATAN BINATANG BERBISA, KENCING MANIS, SERANGAN KUMA DIHATI, MENURUT KEPERCAYAAN ORANG ORANG ROMAN KUNO,ZAMRUD ADALAH BATU YANG TERBAIK UNTUK DIPAKAI OLEH PEREMPUAN YANG MENGANDUNG,KERNA IA BERFUNGSI MEMUDAHKAN UNTUK MELAHIRKAN ANAK,MENGHINDARKAN DARI BAHAYA. BATU ZAMRUD JUGA BERKHASIAT UNTUK MENGHILANGKAN SAKIT MATA, IA JUGA ADALAH [PENAWAR KEPADA KERACUNAN. JIKA KITA ADA MASAALAH SEPERTI SEJUK SEJUK DIKAKI, DEMAM KUNING, MASAALAH PENDARAHAN, ZAMRUD AMAT SESUAI UNTUK KITA PAKAI. ZAMRUD JUGA BOLEH MENGHILANGKAN MASAALAH KETEGANGAN

FIRUS (TURQUISE)


MEMPUNYAI WARNA BIRU LANGIT, COKLAT TUA, BIRU TUA ,BIRU KEHIJAUAN DAN HIJAU EPAL.

NILAI DIDALAM PERUBATAN.

MENURUT DIDALAM SEBUAH KITAB LAMA, BARANG SIAPA YANG MEMAKAI BATU FAIRUZ INI,JIKA IA BERADA DILAUTAN INSAALLAH TIDAK AKAN MATI LEMAS,DIPERMUDAHKAN SEGALA URUSAN KERJA SEHARIAN, JIKA DIDATANGI KESUSAHAN INSAALLAH TIDAK AKAN SAMPAI KETAHAP PAPA KERDANA. BATU INI SANGAT SESUAI DIPAKAI KETIKA MENCECAH UMUR 40 TAHUN,SEKIRANYA UNTUK MERASAI KHASIAT YANG DIKURNIAKAN OLEH ALLAH KEPADA BATU INI. TETAPI SEKIRANYA TELAH MEMAKAINYA SEBELUM BERUMUR 40 TAHUN, TIDAKLAH MENJADI KESALAHAN.

 BATU AKEK (AGITE).


MEMPUNYAI BANYAK WARNA,DIANTARANYA,PUTIH, COKLAT, MERAH, HITAM, BIRU, SUSU, BERBELANG, KUNING DAN HIJAU

NILAI DIDALAM PENGUBATAN.

DAPAT MENGHILANGKAN PENYAKIT ULSER, BUAH PINGANG, MASAALAH LIMPA, LUKA DALAMAN, PENDARAHAN,KETEGANGAN SARAF, MASAALAH GANGUAN TIDUR DAN MABUK LAUT.

 NILAM DAN NILAM STAR 
(BLUE SAPPIRE AND BLUE SAPPIRE STAR).


MEMPUNYAI WARNA HITAM, KUNING, BIRU, OREN, VIOLET, HIJAU DAN PINK.

NILAI DIDALAM PENGOBATAN.

MENURUT KEPADA KEPERCAAN ORNAG ORANG YANG BERUGAMA BUDDHA, BARANG SIAPA YANG MEMAKAI PERMATA NILAM INI, AKAN MENDAPAT KETENANGAN DIDALAM MELAKUKAN IBADAT.SEMENTARA MENURUT KEPERCAYAN ORNAG ORANG YANG BERUGAMA HINDU PULA,PERMATA NILAM INI ADA MEMPUNYAI KUASA YANG KUAT, IA DAPAT MENYEHATKAN BADAN KITA, DAPAT MEMBERIKAN KEBAHAGIAN DIDALAM KEHIDUPAN.

6) BAIDURI & BAIDURI STAR


MEMPUNYAI WARNA HITAM

NILAI DIDALAM PENGUBATAN.

IA DAPAT MENGATASI MASAALAH SENDI, KEBAS KAKI DAN TANGAN. JIKA DIREBUS DAN DIMINUM AIRNYA,IA DAPAT MENGHILANGKAN PERASAAN TRAUMA DIDALAM SESUATU KEJADIAN YANG MENGERIKAN DALAM HIDUP, INSAALLAH.

 QUARTZ.


BATU JENIS INI TERMASUKLAH JARUM MAS, KECUBUNG, ROSE QUARTZ, CITREEN, YANG MANA BATU BATU INI SEBENARNYA ADA MEMPUNYAI GEGERAN YANG TIDAK MAMPU DIRASAI OLEH DERIA RASA MANUSIA.DISAMPING ITU JUGA BATU INI ADA MEMPUNYAI CAS, YANG MANA CAS INI LAMA KELAMAAN AKAN BERKURANGAN. JADI SETELAH KITA MEMAKAI BATU INI LEBIH KURANG 6 KE 8 BULAN, HENDAKLAH KITA MENGECAS KEMBALI BATU INI DENGAN CARA MENJEMURKAN BATU INI KEPADA BAHANG CAHAYA MATAHARI SELAMA 48 JAM ATAU PUN MERENDAMKAN BATU INI KEDALAM AIR YANG MENGALIR SELAMA 48 JAM JUGA. INI RAMAI YANG TIDAK MENGETAHUI AKAN RAHSIA INI.

NILAI DIDALAM PENGUBATAN.

BATU BATU JENIS INI DAPAT MENGHILANGKAN MASAALAH MATA, SAKIT KEPALA, KELETIHAN, MENGELOKAN PENGEDARAN DARAH, MEMBAIK PULIH SYSTEM SARAF, MASAALAH PENGHADAMAN, DAN MENAMBAHKAN MAGNAT DIDALAM BADAN KITA YANG SEMAKIN BERKURANGAN AKIBAT PENGGUNAAN TELEPHONE BIMBIT DAN KOMPUTER SEHARIAN.

 BATU DELIMA (RUBY AND RUBY STAR).


MEMPUNYAI WARNA MERAH TUA (MAROON) JERNIH ROS DAN KEHITAMAN.DELIMA ADALAH DIANTARA BATU PERMATA YANG MEMPUNYAI BERBAGAI WARNA.DELIMA YANG TERBAIK DIDALAM DUNIA ADALAH DELIMA DARI MYANMAR.


DIATAS ADALAH SALAH SATU JENIS DELIMA STAR ATAU ADA ORANG MENAMAKAN BATU DELIMA ATI AYAM,DARI MYANMAR YANG MEMPUNYAI KUALITI YANG TINGGI.

NILAI DIDALAM PENGUBATAN.

DENGAN MEMAKAI BATU INI, IA BOLEH MENGUATKAN TUBUH BADAN DAN JUGA MENTAL.SATU LAGI KAEDAH IALAH DENGAN CARA MEMASUKAN BATU INI KEDALAM MULUT SELAMA BEBERAPA MINIT, ANTARA KHASIATNYA IALAH MENJADI PENAWAR KEPADA KERACUNAN,MENGHILANGKAN KEMURUNGAN, MENGHINDARKAN DARI MIMPI MIMPI YANG BURUK (GANGUAN JIN), MENENANGKAN FIKIRAN, MENGHILANGKAN KESAN PERADANGAN,MENGHILANGKAN SAKIT MATA, MASAALAH GANGUAN TIDUR DAN MASAALAH PARU PARU.

BATU DELIMA YANG BERSUAIAN DENGAN SIPEMAKAINYA, AKAN BERTUKAR MENJADI WARNA MERAH TUA APABILA SIPEMAKAINYA MENGHAMPIRI KEPADA BAHAYA (KEMALANGAN, DIKHIANATI, DISIHIR ORANG DAN SEBAGAINYA), KEMUDIAN BERTUKAR KEPADA WARNA ASAL SETELAH SI PEMAKAINYA MELEPASI DARIPADA BALA BAHAYA ITU.

ADA SESETENGAH PENDAPAT YANG MENGATAKAN BAHAWA PERMATA DELIMA YANG BERKUALITI, IAITU BERWARNA TERANG BOLEH MENYEBABKAN SIPEMAKAINYA MENJADI KEBAL.ORANG ORANG BURMA TELAH MENANAMKAN BATU DELUMA YANG BERKUALITI KEDALAM KULIT MEREKA UNTUK MEMJADIKAN TUBUH MEREKA KEBAL.


 BATU MARJAN.

                          UNTUK PENYAKIT KURANG DARAH.

                        INSHAALLAH JIKA DIPAKAI KEBADAN DAPAT
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       MENGHILANGKAN MASAALAH.KURANG DARAH (ANAMIA).

 AMBER CAT EYE (MATA KUCING).
 UNTUK PENYAKIT LELAH (ASTHAMA).


AMBER DAN CAT EYE INI JIKA DIPAKAIKAN KEBADAN SECARA BERTERUSAN IANYA DAPAT MENGHILANGKAN PENYAKIT ASTHAMA (LELAH) INSHAALLAH.


 JASPER,BLOOD STONE & JADE.
 UNTUK PENYAKIT LIMPA.

KETIGA TIGA JENIS BATU INI DARI SUDUT KESIHATAN IANYA DAPAT MENGHILANGKAN MASALAH LIMPA,JIKA DIPAKAIKAN KEBADAN DENGAN CARA YANG BETERUSAN INSHAALLAH.

 NILAM (BLUE SHAPHIRE),ROCK CRYSTAL & HEAMATITE.
 UNTUK PENYAKIT PENDARAHAN.

MASALAH PENDARAHAN DAPAT DIHILANG DENGAN MEMAKAI SALAH SATU DARIPADA TIGA JENIS PERMATA INI.IANYA BOLEH DIJADIKAN SEBAGAI PERMATA UNTUK CINCIN,LOKET ATAU GELANG.DENGAN CARA INI PERMATA INI AKAN SENTIASA DIBADAN ANDA DAN AURA DARIPADA BATU BATU INI DAPAT MENGATASI MASALAH ANDA INSHAALLAH.

 KECUBUNG (AMETHYS).
 UNTUK MASALAH DARAH.

JIKA ANDA MENGHADAPI MASAALAH DARAH,BATU KECUBUNG (AMETHYS) INI ADALAH PERMATA YANG SESUAI UNTUK DIJADIKAN PERHIASAN DIRI.DISAMPING SEBAGAI HIASAN DIRI IANYA DAPAT MENYELESAIKAN SEDIKIT SEBANYAK MASALAH YANG ANDA HADAPI INSHAALLAH.

JARUM MAS,KECUBUNG & PYRITE.
UNTUK PENYAKIT BROUNCHITIS (PENYAKIT PERNAFASAN).

BROUNCHITIS ADALAH SEJENIS PENYAKIT PERNAFASAN YANG KEKADANG MENIMBULKAN MASALAH KEPADA ANDA.SEKIRANYA ANDA MENGALAMI MASALAH INI JARUM MAS,KECUBUNG ATAU PUN PYRITE ADALAH YANG TERBAIK UNTUK DIPAKAIKAN KEBADAN SEBAGAI PERHIASAN DAN DISAMPING ITU AURA DARIPADA PERMATA INI DAPAT MENGHILANGKAN MASALAH ANDA ITU INSHAALLAH.

SMOKY QUARTZ.


MASAALAH KANSER,ANDA BOLEH MENCUBA DENGAN MEMAKAI BATU PERMATA INI.INI ADALAH MENURUT KAJIAN SAINTIFIC YANG MENGATAKAN BATU INI DAPAT BERFUNGSI SEDIKIT SEBANYAK UNTUK MENYEMBUHKAN PENYAKIT KANSER INSHAALLAH.

KECUBUNG (AMETHYST)


UNTUK MEREKA YANG MENGHADAPI MASALAH BUTA WARNA BATU KECUBUNG (AMETHYST) ADALAH PERMATA YANG PALING SESUAI UNTUK DIPAKAI.DENGAN MEMAKAI BATU INI MASALAH BUTA WARNA INI AKAN BERANSUR PULIH SECARA PERLAHAN LAHAN .

KECUBUNG JUGA MENGHILANGKAN  MASALAH SUKAR UNTUK TIDUR MASALAH INI SERING DIHADAPAI  OLEH MEREKA YANG BERUSIA 30 TAHUN KEATAS.KECUBUNG (AMETHYST) ADALAH SALAH SATU BATU PERMATA YANG DAPAT MENGATASI MASALAH INI MENURUT KAJIAN SAINTIFIC INSHAALLAH.

SMOKY QUARTZ,LAPIS LAZULI & GARNET.


JIKA ANDA MENGHADAPI MASALAH TEKANAN GARNET,LAPIS LAZULI & SMOKY QUARTZ ADALAH PERMATA YANG SESUAI UNTUK DIPAKAI.AURA DARIPADA BATU BATU INI DAPAT MENGHILANGKAN PENYAKIT INI INSHAALLAH.

LAPIS LAZULI.
UNTUK MASALAH TEKANAN.


LAPIS LAZULI DAPAT MENGHILANGKAN MASALAH SAKIT KEPALA,DENGAN CARA MENJADIKAN PERMATA INI SEBAGAI PERHIASAN DIRI.DENGAN CARA INI PERMATA INI AKAN SENTIASA BERADA DIBADAN ANDA DAN AURA DARIPADA BATU INI AKAN MENYERAP KEBADAN ANDA MEYEBABKAN DAPAT MENGHILANGKAN MASALAH SAKIT KEPALA INSHAALLAH.

 AMBER.
UNTUK DEMAM MALARIA.

PERMATA AMBER JUGA BOLEH MENYEMBUHKAN DEMAM MALARIA.AMBER MEMPUNYAI BERBAGAI BENTUK.LELEHAN DARIPADA GETAH POKOK INI TELAH MEMERANGKAP BERBAGAI JENIS SERANGGA DAN KULIT KULIT KAYU.INI YANG JELAS KELIHATAN,DAN MENAMPAKAN LAGI KEASLIAN AMBER APABILA PERMATA AMBER INI DIBENTUK.

SATU LAGI JENIS PYRITE.
UNTUK RESDONG.


SEBAGAI PENGETAHUAN RESDUNG DAPAT DIHILANGKAN DENGAN MEMAKAI BATU PYRITE.PERMATA JENIS PYRITE INI BOLEH DIJADIKAN PERMATA UNTUK CINCIN,LOKET, GELANG.PERMATA PYRITE INI BOLEH DIBUAT RANTAI.

HAEMATITE.
UNTUK PENYAKIT KEKEJANGAN OTOT.

HAEMATITE ADALAH SEJENIS BATU YANG SEPERTI MAGNET DAN IANYA DAPAT MENGHILANGKAN PENYAKIT KEKEJANGAN,JIKA DIPAKAIKAN KEBADAN.

ONYX.
UNTUK PENYAKIT ULCER.


ULCER BOLEH DISEMBUHKAN DENGAN MEMAKAIKAN KEBADAN PERMATA ONYX.

PERMATA CARNALIAN.
UNTUK LUKA YANG SUKAR UNTUK SEMBUH.


JIKA ANDA BERMASALAH DENGAN LUKA YANG SUKAR UNTUK SEMBUH,BOLEH CUBA DENGAN MEMAKAI BATU PERMATA JENIS CANALIAN INI,KERANA IANYA BERFUNGSI UNTUK MENYEMBUHKAN LUKA YANG SUKAR UNTUK DISEMBUHKAN.LUKA YANG DIMAKSUDKAN ITU SAMADA LUKA LUARAN MAHUPUN LUKA DALAMAN.

BATU BESI LELEH.
UNTUK MENGELUARKAN BISA DARIPADA GIGITAN BINATANG.


BISA SENGATAN DARIPADA BINATANG DAPAT DIHILANGKAN DENGAN MELETAKAN BATU BESI LELEH DITEMPAT YANG TERKENA BISA GIGITAN ITU.

OBSIDIAN,KECUBUNG HITAM (BLACK AMETHYS).
UNTUK PENYAKIT KULIT.


MASALAH KULIT,ANDA BULEH MENYELESAIKAN DENGAN MEMAKAIKAN KEBADAN SALAH SATU DARIPADA DUA JENIS BATU INI INSHAALLAH.

YELLOW JASPER,BERYL.
UNTUK MASALAH USUS. 

MASALAH USUS YANG ANDA ALAMI DAPAT DISELESAIKAN DENGAN MEMAKAI PERMATA DARIPADA SALAH SATU DARIPADA BATU PERMATA INI INSHAALLAH.PEMAKAIAN HENDAKLAH SECARA BERTERUSAN.

TOPAZ.
UNTUK MASALAH HILANG DERIA RASA.

PERMATA TOPAZ BOLEH MENGHILANGKAN MASALAH  HILANG DERIA RASA.

PYRITE.
UNTUK PENYAKIT PARU PARU.


PYRITE ADALAH SATU LAGI JENIS BATU PERMATA YANG HAMPIR SAMA RUPA BENTUKNYA DENGAN BATU FIRUZ.IANYA BERKHASIAT UNTUK MENGHILANGKAN  MASALAH PARU PARU YANG ANDA HADAPI DENGAN MEMAKAINYA SECARA BERTERUSAN.CARA YANG TERBAIK IALAH DENGAN MENJADIKANYA PERMATA KEPADA CINCIN ATAU LOKET ANDA.

HURAIAN.


APA PUN YANG SAYA TERANGKAN DIATAS TADI ADALAH BERGANTUNG KEPADA KEHENDAK ALLAH TAALA SEMATA MATA. JIKA ALLAH MENKEHENDAKI SESUATU ITU BERLAKU, MAKA DENGAN QUDRAT NYA BERLAKULAH SESUATU ITU.BEGITULAH DENGAN KHASIAT DARIPADA BATU BATU PERMATA INI,IANYA TERJADI ADALAH DENGAN IZIN NYA SAHAJA.


DIKEBANYAKAN KALANGAN PENGGEMAR BATU BATU PERMATA INI MEMPUNYAI ANDAIAN MEREKA TENTENG KEISTIMEWAAN BATU BATU PERMATA INI. KADANG KALA ANDAIAN MEREKA INI TELAH JAUH MENYIMPANG DARI LANDASAN AQIDAH KITA SEBAGAI UMAT ISLAM, SEPERTI KATA MEREKA BATU YANG DIPAKAINYA TELAH MENJADIKAN DIA KAYA, KONON BATU YANG DIPAKAINYA TELAH MEMBAWA DIA KEPADA BALA PETAKA, KONONNYA LAGI BATU YANG DIPAKAINYA INI MEMBAWA TUAH, DAN SEBAGAINYA. SEBENARNYA APA PUN YANG BERLAKU ITU ADALAH TAKDIR. CONTOHNYA BEGINI, MUNGKIN BARANG KALI BATU YANG KITA PAKAI ITU TELAH DITAKDIRKAN DIPAKAI OLEH ORANG KAYA, TETAPI KITA YANG MEMAKAI BATU ITU BUKAN ORANG YANG KAYA, MUNGKIN KITA AKAN DIDATANGI OLEH ORANG YANG KAYA UNTUK MENAWARKAN BATU YANG KITA PAKAI ITU DENGAN HARGA YANG TINGGI, MAKA DENGAN INI JUAL KAN SAJA BATU ITU, AGAR KITA DAPAT MUNAFAATKAN WANG RINGGIT YANG DITAWARKAN ITU. INILAH YANG DIMAKSUDKAN DENGAN TUAH ATAU LUCK SEBAGAIMANA YANG SERING DISEBUT ORANG.TIDAKLAH BATU ITU YANG BERKUASA,SEBALAIKNYA ALLAH LAH YANG BERKUASA,BATU ADALAH SEBAGAI SEBAB SAHAJA.PEMAHAMAN INI AMATLAH PENTING PEGANGGAN KITA SEBAGAI UMAT ISLAM.


WAALLAHUALAM.

SELAMAT DATANG KE LAMAN WEB
KIOSK BATU CINCIN

TEL 014 2308873 - NEIK
EMAIL: www.neikizam@ymail.com

KEPADA PENGUNJUNG PENGUNJUNG LAMAN WEB INI...SILA ADD SAYA DI:-

TWITTER www.ikizam@twitter.com
BLACKBERRY MASENGER PIN 2613FD5E

TULISKAN COMMENT ANDA MENGENAI WEB INI AGAR DAPAT DIPERBAIKI SEGALA KELEMAHAN.

LETAKNYA KIOSK BATU CINCIN.

KIOSK BATU CINCIN TERLETAK DI NO 52, BAZARIA LARUT MALAM, UP TOWN DANAU KOTA ,SETAPAK, KUALA LUMPUR.BERTENTANGAN DENGAN HOSPITAL DANAU,BERHADAPAN DENGAN ZUBAIDAH RESTORAN.

BERKUNJUNGLAH KE KIOSK BATU CINCIN YANG MANA PASTINYA AKAN TERPESONA MELIHAT BERANIKA JENIS CINCIN YANG BERTATAHKAN DENGAN BERBAGAI JENIS BATU PERMATA DENGAN HARGA "MAMPU MILIK"

ANDA BERMASALAH UNTUK MENDAPATKAN CINCIN UNTUK SIMANJA ANDA...?

ANDA BERMASALAH UNTUK MENDAPATKAN CINCIN UNTUK SIMANJA ANDA...?
JIKA BERMASALAH UNTUK MENDAPATKAN BARANG SEBENTUK CINCIN UNTUK SIMANJA ANDA,BERKUNJUNGLAH KE KIOSK BATU CINCIN PASTINYA ANDA AKAN MENEMUI SEBENTUK CINCIN YANG SESUAI UNTUK SIMANJA ANDA.

ADAKAH ANDA JUGA BERMASALAH UNTUK MEMASANG BATU PERMATA KESAYANGAN ANDA...?

ADAKAH ANDA JUGA BERMASALAH UNTUK MEMASANG BATU PERMATA KESAYANGAN ANDA...?
JIKA ANDA MEMPUNYAI BATU PERMATA KESAYANGAN YANG LAMA TERSIMPAN,BERKUNJUNGLAH KE KIOSK BATU CINCIN DAN AKAN MENEMUKAN BERANIKA BINGKAI CINCIN DARIPADA JENIS SILVER,STAINLESS STELL,KUNINGAN DAN PERAK ASAM.ANDA TIDAK PERLU MENUNGGU HARI ESOK UNTUK MEMPERAGAKAN PERMATA KESAYANGAN ANDA ITU.

TAHUKAH ANDA TENTANG CINCIN KAYU ERA BARU...?

TAHUKAH ANDA TENTANG CINCIN KAYU ERA BARU...?
CINCIN KAYU ERA BARU ADALAH CINCIN DENGAN BERPERMATAKAN DARIPADA CAMPURAN KAYU KAYU YANG BERKHASIAT,HASIL OLAHAN OLEH PENGASAS KIOSK BATU CINCIN SENDIRI IAITU EN NEIK.

ANDA INGIN BERGAYA DENGAN LOKET KAYU ERA BARU,DISAMPING MENDAPAT MUNAFAAT DARIPADANYA...?

ANDA INGIN BERGAYA DENGAN LOKET KAYU ERA BARU,DISAMPING MENDAPAT MUNAFAAT DARIPADANYA...?
KIOSK BATU CINCIN ADA MEMBUAT DAN MENJUAL LOKET LOKET DENGAN BERPERMATAKAN DARIPADA KAYU KAYU CAMPUR YANG BERKHASIAT,CANTIK LAGI MENARIK UNTUK ANDA.

ANDA INGIN MEMILIKI WAFAK...?

KIOSK BATU CINCIN ADA MENYEDIAKAN BERBAGAI JENIS WAFAK SEPERTI WAFAK LENGKAP,WAFAK PELARIS,WAFAK BENTENG DAN SEBAGAINYA UNTUK DIMAHARKAN KEPADA SESIAPA YANG BERHAJAT.

BARANG BARANG MISTIK

JIKA ANDA ADALAH SEORANG PEMINAT ATAU PENGUMPUL BARANG BARANG MISTIK,BOLEHLAH BERKUNJUNG KE KIOSK BATU CINCIN UNTUK MELIHAT SESUATU YANG MUNGKIN BOLEH ANDA MILIKI.

BATU LIPAN

BATU LIPAN
kIOSK BATU CINCIN ADA MENEMPATKAN 2 BIJI BATU LIPAN SEBAGAIMANA YANG DICARI CARI ORANG.

ADAKAH ANDA TIDAK BERKESEMPATAN UNTUK MENGUNJUNGI KIOSK BATU CINCIN...?

JIKA ANDA TIDAK BERKESEMPATAN UNTUK MENGUNJUNGGI KIOSK BATU CINCIN,MUNGKIN ANDA BERADA JAUH...ANDA BOLEH MENGHANTAR PESANAN MELALUI EMAIL www.neikizam@ymail.com

KIOSK BATU CINCIN AKAN MENGHANTAR SEGALA PESANAN ANDA MELALUI POS LAJU ATAU MELALUI PERHIDMATAN COURIER SERVIS.

BATU PERMATA YANG BERTUAH MENGIKUT BULAN KELAHIRAN ANDA.

DI KIOSK BATU CINCIN,ANDA BOLEH PULANG DENGAN SEBENTUK CINCIN DIJARI ANDA,DENGAN BATU PERMATA BERTUAH MENGIKUT BULAN KELAHIRAN ANDA.

JANUARY.

PERMATA YANG BERSESUAIAN DENGAN ANDA IALAH,PERMATA GANET ATAU PUN ALEXANDRITE.

ALEXANDRITE.

ALEXANDRITE.

FEBRUARY.

PERMATA YANG BERSESUAIAN DENGAN ANDA IALAH,AMETHSYT (KECUBONG).

KECUBUNG

KECUBUNG

MARCH.

PERMATA YANG BERSESUAIAN DENGAN ANDA IALAH,AQUAMARINE ATAU BLOODSTONE.

AQUAMARIN

AQUAMARIN

APRIL.

PERMATA YANG BERSESUAIAN DENGAN ANDA IALAH,DIAMOND ATAU SHAPIRE.

DIAMOND

DIAMOND

MAY.

PERMATA YANG BERSESUAIAN DENGAN ANDA IALAH,EMRALD.

EMRALD

EMRALD

JUNE.

PERMATA YANG BERSESUAIAN DENGAN ANDA IALAH,CAT EYE ATAU PEARLS.

JULY.

PERMATA YANG BERSESUAIAN DENGAN ANDA IALAH,RUBY ATAU RUBY STAR.

RUBY

RUBY

OGOS.

PERMATA YANG BERSESUAIAN DENGAN ANDA IALAH,ZIRCON ATAU PARIDOT.

ZIRCON

ZIRCON

SEPTEMBER.

PERMATA YANG BERSESUAIAN DENGAN ANDA IALAH,BLUE SAPHIRE ATAU BLACK STAR.

BLUE SAPHIRE

BLUE SAPHIRE

OCTOBER.

PERMATA YANG BERSESUAIAN DENGAN ANDA IALAH.OPAL ATAU MOONSTONE.

OPAL

OPAL

NOVEMBER.

PERMATA YANG BERSESUAIAN DENGAN ANDA IALAH,TOPAZ.

DESEMBER.

PERMATA YANG BERSESUAIAN DENGAN ANDA IALAH,TURQUISE (FIRUS) ATAU STAR STONE.

TURQUISE

TURQUISE