Monday, July 23, 2012

PERMATA ROYAL BLUE SODALITE


ROYAL BLUE ATAU DENGAN NAMA LAINYA ROYAL BLUE SODALITE ADALAH SEJENIS PERMATA QUARTS YANG AGAK SUKAR UNTUK DITEMUI DEWASA INI. PERMATA INI DARIPADA JENIS MINERAL YANG AGAK LEMBUT DAN BOLEH DITEMUI SIPERSIKATARAN BADAKHSHAN DAN AFGHANISTAN.

ROYAL BLUE ADALAH SEJENIS PERMATA YANG DIKATEGORIKAN KALANGAN PERMATA YANG BERHARGA. WARNA BIRU PADA PERMATA INI MERANGSANG UNTUK MIDA CERGAS. PERMATA INI JUGA BAGUS UNTUK PERJALANAN JANTUNG.


KIOSK BATU CINCIN 
JUGA TIDAK TERKETINGGALAN MENJUAL PERMATA ROYAL BLUE INI. 
KEBIASAN PERMATA INI DIBAWA OLEH PENJUAL KEPADA KIOSK BATU CINCIN DALAM BENTUK BUNGKAH BUNGKAH KECIL ( MINERAL ), KEMUDIAN DICANAI SENDIRI OLEH PENGASAS KIOSK BATU CINCIN IAITU NIK CINCIN UNTUK DIJADIKAN PERMATA KEPADA LOKET ATAU CINCIN.


DIATAS ADALAH SEBENTUK CINCIN DENGAN PERMATA ROYAL BLUE YANG TERBESAR PERNAH DICANAI OLEH NIK CINCIN. PERMATA ROYAL BLUE SEBERAT 67.5 CARAT TELAH DIIKAT DENGAN PERAK KAWIN ( PERAK CAMPUR EMAS DIBAHAGIAN ATAS ) DAN TELAH TERJUAL DENGAN HARGA RM 10K.


DIATAS ADALAH SEBENTUK CINCIN DARIPADA EMAS YANG BERTATAHKAN DENGAN SEBUTIR PERMATA ROYAL BLUE. PERMATA ROYAL BLUE DIATAS ADALAH SEBERAT 47 CARAT YANG DICANAI SENDIRI OLEH NIK CINCIN DAN TELAH DIJUAL KEPADA SEORANG YANG BERGELAR DATO' DENGAN HARGA RM 4.5K.

PERMATA DIATAS DICANAI MENGIKUT BENTUK DAN KEHENDAK PEMBELI ITU SENDIRI. SEJARAH PERMATA INI DICANAI DENGAN MENGAMBIL MASA SELAMA 4 JAM 25 MINIT SEBAGAIMANA YANG DICATAT. ADA PUN SEWAKTU NIK CINCIN MENCANAI PERMATA INI, IANYA TELAH DIPERHATIKAN OLEH PEMBELI ITU DARIPADA MULA HINGGA PERMATA INI SIAP DICANAI DALAM KEADAAN PEMBELI ITU BENAR BENAR PUAS DENGAN BENTUK YANG DIKEHENDAKINYA.


DIATAS ADALAH SEBENTUK CINCIN PERAK ( SILVER ) YANG BERTATAHKAN DENGAN PERMATA ROYAL BLUE. PERMATA ROYAL BLUE DIATAS ADALAH SEBERAT 5.4 CARAT YANG TELAH TERJUAL PADA HARGA RM 980.


DIATAS JUGA ADALAH SEBUTIR PERMATA ROYAL BLUE YANG TELAH DICANAI SENDIRI OLEH NIK CINCIN. PERMATA INI TELAH DIIKATKAN DENGAN PERAK KAWIN ( PERAK KAWIN SUASA ) SEBERAT 14 CARAT YANG TELAH DIJUAL DENGAN HARGA RM 1600.


DIATAS ADALAH SEBUTIR LAGI PERMATA ROYAL BLUE YANG DICANAI OLEH NIK CINCIN. PERMATA ROYAL BLUE YANG SEBERAT 11 CARAT INI TELAH DIIKAT DENGAN PERAK ( SILVER ) DENGAN KELILING CINCIN INI TELAH DITANAM DENGAN PERMATA ZIRCON. CINCIN INI TELAH DIJUAL DENGAN HARGA RM 1200.


SEBUTIR LAGI PERMATA ROYAL BLUE SEBERAT 14.3 CARAT DARIPADA KIOSK BATU CINCIN, DENGAN BINGKAI  CINCIN DARIPADA PERAK (SILVER ) YANG DIKELILINGI DENGAN PERMATA DARIPADA ZIRCON PUTIH TELAH DIJUAL DENGAN HARGA RM 1650 KEPADA SEORANG PEMINAT ROYAL BLUE DARIPADA SINGAPORE.


TERKINI PENGASAS KIOSK BATU CINCIN,
 NIK CINCIN TELAH MENCANAI SEBUTIR LAGI PERMATA ROYAL BLUE SODALITE SEBERAT 31 CARAT SEBAGAIMANA GAMBAR DIATAS. PERMATA INI TELAH DIIKATKAN DENGAN BINGKAI CINCIN DARIPADA PERAK ( SILVER ) DENGAN BENTUK YANG AGAK SIMPLE SESUAI UNTUK LELAKI YANG AGAK BERUMUR.

KEPADA ANDA YANG BERKEINGINAN UNTUK MEMILIKI PERMATA ROYAL BLUE BOLEHLAH MENGHUBUNGI PENGASAS KIOSK BATU CINCIN IAIATU NIK CINCIN DITALIAN 0142308873 PADA BILA BILA MASA SAHAJA.

No comments:

SELAMAT DATANG KE LAMAN WEB
KIOSK BATU CINCIN

TEL 014 2308873 - NEIK
EMAIL: www.neikizam@ymail.com

KEPADA PENGUNJUNG PENGUNJUNG LAMAN WEB INI...SILA ADD SAYA DI:-

TWITTER www.ikizam@twitter.com
BLACKBERRY MASENGER PIN 2613FD5E

TULISKAN COMMENT ANDA MENGENAI WEB INI AGAR DAPAT DIPERBAIKI SEGALA KELEMAHAN.

LETAKNYA KIOSK BATU CINCIN.

KIOSK BATU CINCIN TERLETAK DI NO 52, BAZARIA LARUT MALAM, UP TOWN DANAU KOTA ,SETAPAK, KUALA LUMPUR.BERTENTANGAN DENGAN HOSPITAL DANAU,BERHADAPAN DENGAN ZUBAIDAH RESTORAN.

BERKUNJUNGLAH KE KIOSK BATU CINCIN YANG MANA PASTINYA AKAN TERPESONA MELIHAT BERANIKA JENIS CINCIN YANG BERTATAHKAN DENGAN BERBAGAI JENIS BATU PERMATA DENGAN HARGA "MAMPU MILIK"

ANDA BERMASALAH UNTUK MENDAPATKAN CINCIN UNTUK SIMANJA ANDA...?

ANDA BERMASALAH UNTUK MENDAPATKAN CINCIN UNTUK SIMANJA ANDA...?
JIKA BERMASALAH UNTUK MENDAPATKAN BARANG SEBENTUK CINCIN UNTUK SIMANJA ANDA,BERKUNJUNGLAH KE KIOSK BATU CINCIN PASTINYA ANDA AKAN MENEMUI SEBENTUK CINCIN YANG SESUAI UNTUK SIMANJA ANDA.

ADAKAH ANDA JUGA BERMASALAH UNTUK MEMASANG BATU PERMATA KESAYANGAN ANDA...?

ADAKAH ANDA JUGA BERMASALAH UNTUK MEMASANG BATU PERMATA KESAYANGAN ANDA...?
JIKA ANDA MEMPUNYAI BATU PERMATA KESAYANGAN YANG LAMA TERSIMPAN,BERKUNJUNGLAH KE KIOSK BATU CINCIN DAN AKAN MENEMUKAN BERANIKA BINGKAI CINCIN DARIPADA JENIS SILVER,STAINLESS STELL,KUNINGAN DAN PERAK ASAM.ANDA TIDAK PERLU MENUNGGU HARI ESOK UNTUK MEMPERAGAKAN PERMATA KESAYANGAN ANDA ITU.

TAHUKAH ANDA TENTANG CINCIN KAYU ERA BARU...?

TAHUKAH ANDA TENTANG CINCIN KAYU ERA BARU...?
CINCIN KAYU ERA BARU ADALAH CINCIN DENGAN BERPERMATAKAN DARIPADA CAMPURAN KAYU KAYU YANG BERKHASIAT,HASIL OLAHAN OLEH PENGASAS KIOSK BATU CINCIN SENDIRI IAITU EN NEIK.

ANDA INGIN BERGAYA DENGAN LOKET KAYU ERA BARU,DISAMPING MENDAPAT MUNAFAAT DARIPADANYA...?

ANDA INGIN BERGAYA DENGAN LOKET KAYU ERA BARU,DISAMPING MENDAPAT MUNAFAAT DARIPADANYA...?
KIOSK BATU CINCIN ADA MEMBUAT DAN MENJUAL LOKET LOKET DENGAN BERPERMATAKAN DARIPADA KAYU KAYU CAMPUR YANG BERKHASIAT,CANTIK LAGI MENARIK UNTUK ANDA.

ANDA INGIN MEMILIKI WAFAK...?

KIOSK BATU CINCIN ADA MENYEDIAKAN BERBAGAI JENIS WAFAK SEPERTI WAFAK LENGKAP,WAFAK PELARIS,WAFAK BENTENG DAN SEBAGAINYA UNTUK DIMAHARKAN KEPADA SESIAPA YANG BERHAJAT.

BARANG BARANG MISTIK

JIKA ANDA ADALAH SEORANG PEMINAT ATAU PENGUMPUL BARANG BARANG MISTIK,BOLEHLAH BERKUNJUNG KE KIOSK BATU CINCIN UNTUK MELIHAT SESUATU YANG MUNGKIN BOLEH ANDA MILIKI.

BATU LIPAN

BATU LIPAN
kIOSK BATU CINCIN ADA MENEMPATKAN 2 BIJI BATU LIPAN SEBAGAIMANA YANG DICARI CARI ORANG.

ADAKAH ANDA TIDAK BERKESEMPATAN UNTUK MENGUNJUNGI KIOSK BATU CINCIN...?

JIKA ANDA TIDAK BERKESEMPATAN UNTUK MENGUNJUNGGI KIOSK BATU CINCIN,MUNGKIN ANDA BERADA JAUH...ANDA BOLEH MENGHANTAR PESANAN MELALUI EMAIL www.neikizam@ymail.com

KIOSK BATU CINCIN AKAN MENGHANTAR SEGALA PESANAN ANDA MELALUI POS LAJU ATAU MELALUI PERHIDMATAN COURIER SERVIS.

BATU PERMATA YANG BERTUAH MENGIKUT BULAN KELAHIRAN ANDA.

DI KIOSK BATU CINCIN,ANDA BOLEH PULANG DENGAN SEBENTUK CINCIN DIJARI ANDA,DENGAN BATU PERMATA BERTUAH MENGIKUT BULAN KELAHIRAN ANDA.

JANUARY.

PERMATA YANG BERSESUAIAN DENGAN ANDA IALAH,PERMATA GANET ATAU PUN ALEXANDRITE.

ALEXANDRITE.

ALEXANDRITE.

FEBRUARY.

PERMATA YANG BERSESUAIAN DENGAN ANDA IALAH,AMETHSYT (KECUBONG).

KECUBUNG

KECUBUNG

MARCH.

PERMATA YANG BERSESUAIAN DENGAN ANDA IALAH,AQUAMARINE ATAU BLOODSTONE.

AQUAMARIN

AQUAMARIN

APRIL.

PERMATA YANG BERSESUAIAN DENGAN ANDA IALAH,DIAMOND ATAU SHAPIRE.

DIAMOND

DIAMOND

MAY.

PERMATA YANG BERSESUAIAN DENGAN ANDA IALAH,EMRALD.

EMRALD

EMRALD

JUNE.

PERMATA YANG BERSESUAIAN DENGAN ANDA IALAH,CAT EYE ATAU PEARLS.

JULY.

PERMATA YANG BERSESUAIAN DENGAN ANDA IALAH,RUBY ATAU RUBY STAR.

RUBY

RUBY

OGOS.

PERMATA YANG BERSESUAIAN DENGAN ANDA IALAH,ZIRCON ATAU PARIDOT.

ZIRCON

ZIRCON

SEPTEMBER.

PERMATA YANG BERSESUAIAN DENGAN ANDA IALAH,BLUE SAPHIRE ATAU BLACK STAR.

BLUE SAPHIRE

BLUE SAPHIRE

OCTOBER.

PERMATA YANG BERSESUAIAN DENGAN ANDA IALAH.OPAL ATAU MOONSTONE.

OPAL

OPAL

NOVEMBER.

PERMATA YANG BERSESUAIAN DENGAN ANDA IALAH,TOPAZ.

DESEMBER.

PERMATA YANG BERSESUAIAN DENGAN ANDA IALAH,TURQUISE (FIRUS) ATAU STAR STONE.

TURQUISE

TURQUISE